Home [njuz] S diplomama – ispod crte

S diplomama – ispod crte

39
0

 Konkurs za zapošljavanje novih radnika u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" zatvoren je, a svi kandidati koji su konkurisali dobili su na uvid spisak primljenih radnika. Uz taj spisak, dobili su i obaveštenje da imaju pravo na žalbu u roku od osam dana. Da podsetimo, prijavilo se 780 kandidata za 157 slobodnih radnih mesta. Na konkursu je traženo najviše vaspitača, njih 117, ali toj dečjoj ustanovi nedostaju i drugi stručni profili i radnici u opštoj službi. Po svemu sudeći, na konkursu su najgore prošle pedijatrijske sestre, koje rade s decom u jaslicama i koje su od septembra prošle godine morale na doškolovanje. Mnoge su odbijene, bez obzira na to što su u međuvremenu završile adekvatnu školu, odnosno diplomirale dva dana po završetku konkursa.

Jedna od njih je J. P., koja je juče podigla diplomu u Beogradu.

– Odbijena sam na konkursu, a imam diplomu u ruci. Inače, u PU "Radosno detinjstvo" radim dve i po godine s prekidima, tj. na određeno vreme. Selili su me iz vrtića u vrtić, što mi ne smeta, ali mi je krivo što su posao dobili oni koji nemaju odgovarajuću školu – ispičala je rezignirana sagovornica.

Direktor ustanove "Radosno detinjstvo" Borislav Samardžić kaže da među prijavljenima ima onih koji su već zaposleni u "Radosnom detinjstvu" na određeno vreme. On je još ranije napomenuo da će vaspitačice koje su radile na određeno vreme imati prednost pri zapošljavanju, uz preporuke starijih koleginica.

Upitan zašto su mnoge kandidatkinje koje su ispunile taj uslov odbijene – Samardžić je rekao da je to zbog toga što u datom momentu, kada je konkurs bio raspisan, nisu imale odgovarajuću kvalifikaciju.

– Znam da su naše radnice, njih pedesetak, otišle da doškolovanje, i mi nećemo dozvoliti da one ostanu bez posla jer su u međuvremenu diplomirale – rekao je Samardžić.

 
U maju nov konkurs

"Radosno detinjstvo" će u maju raspisati još jedan konkurs za prijem novih radnika i, kako Samardžić procenjuje, biće to 120 novih radnih mesta.

– Tada će sve vaspitačice koje su stekle diplomu nakon prvog konkursa imati novu šansu za stalni posao – napomenuo je Samardžić.

Inače, Skupština grada usvojila je program rada "Radosnog detinjstva", po kome se broj zaposlenih za ovu školsku godinu može povećati sa 1.693 na 1.850 radnih mesta. Zato je raspisan konkurs za 157 slobodnih radnih mesta.