Home [stipendije] Stipendije za odlikaše

Stipendije za odlikaše

53
0

 U ovoj školskoj godini stipendije iz Fonda "Dragoslav Srejović" dobijaće 88 najboljih srednjoškolaca, studenata i doktoranata u Kragujevcu, a iz gradskog budžeta za stipendije će biti izdvojeno osam miliona dinara.
Sedamdeset stipendija pripalo je studentima osnovnih akademskih studija koji su u prošloj školskoj godini ostavrili prosek od najmanje 9,5, bez prenetih ispita

12 stipendija pripalo je srednojškolcima sa prosekom 5,00 i jednim od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, dok je 6 stipendija pripalo postdiplomcima.
Ovo je deseta godina u kojoj grad Kragujevac stipendira srednjoškolce i studente odlikaše. Najbolji srednjoškolci dobijaju po šest hiljada dinara mesečno, najbolji studenti po 10 hiljada dinara, a postdiplomci 11 hiljada dinara.
Stipendije je uručio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović koji je rekao da država "mora više da ulaže u ovakvu decu".
Grad Kragujevac to čini i činiće i dalje, jer ste vi naša budućnost. Po završetku školovanja mora vas čekati posao, a uslove za to moraju da stvore država i lokalna vlast, rekao je Stevanović.

Izvor:Novosti