Home [stipendije] Konkurs za STIPENDIJE ŽARANA PAPIĆ: Novi rok je 27. septembar!

Konkurs za STIPENDIJE ŽARANA PAPIĆ: Novi rok je 27. septembar!

74
0

Živimo u sistemu sa navodno besplatnim obrazovanjem, a ono je ipak nedostupno mnogima. Takođe živimo u okolnostima stalnog prekrajanja i/ili marginalizovanja određenih vrsta znanja, onih koja su ključna za kritički promišljeno delovanje ka pravednom, slobodnom, bezbednom društvu.

Zbog toga već 20 godina dodeljujemo stipendije „Žarana Papić“, namenjene aktivistkinjama i akademkinjama koje deluju ili žele da deluju pre svega u okviru feminističkog pokreta, ali i u drugim progresivnim društvenim pokretima. U aktuelnom krugu podrške prednost imaju studentkinje master studija roda na Fakultetu političkih nauka, zatim polaznice drugih programa vezanih za ženska/rodna, mirovna i druga pitanja. Ukratko – želimo da podržimo devojke i žene u sticanju znanja koja će što efektnije informisati njihove aktivističke prakse.

Program već neko vreme predstavlja i primer samoodrživosti, i to uz pomoć zajednice kroz individualne donacije sa kolektivnim učinkom. Uz zajednicu ne samo da podržavamo stipendistkinje, već takođe podstičemo i produbljujemo razgovore o obrazovnom sistemu, dostupnosti znanja i strategijama za očuvanje znanja koje je otpor represivnom društvu.

Pri apliciranju, prednost imaju kandidatkinje u deprivilegovanom položaju.

Rok za apliciranje je 27. septembar do 16h, a prijavni formular i CV šalju se na adresu office@rwfund.org.

Čitajte o programu i preuzmite prijavni formular ovde!