Home [konkursi] Otvoren konkurs Budi Vip student vredan 150.000 evra

Otvoren konkurs Budi Vip student vredan 150.000 evra

60
0

 Kompanija Vip mobajl Srbija (Vip mobile) najvila je danas početak drugog konkursa za stipendiranje 20 najboljih studenata iz Srbije koji žele da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija "Budi Vip student", u koji će uložiti 150.000 evra.

Konkurs je otvoren do 15. decembra, a pravo na učešće imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija državnih tehničkih i srodnih fakulteta sa prosečnom ocenom osam i više, odličnim znanjem engleskog jezika i poznavanjem rada na računaru, rečeno je na prezentaciji projekta u Beogradu.

Kako se navodi, pravo da konkurišu imaju studenti Elektrotehničkog, Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Studenti koji budu želeli da učestvuju na konkursu moraće da pošalju CV i odgovore na pitanja "Zašto misliš da si baš ti jedan od 20 Vip studenata?", "Da li je za tebe Srbija zemlja mogucnosti i zbog čega?" i "Šta je tvoj profesionalni cilj?".

U drugi krug proćiće 80 studenata, koji će biti obavezni da napišu esej na zadatu temu temu iz oblasti telekomunikacija, dok će u završni krug ući 40 studenata, od kojih će, nakon individualnih intervjua i ocena rada na vežbama, stručni žiri početkom aprila 2009. odabrati 20 stipendista.

Predsednik Upravnog odbora Vip-a Aleksandar Šperl rekao je da će studenti dobiti stipendije za prvu godinu master ili doktorskih studija na matičnim fakultetima, dvomesečnu plaćenu radnu praksu u Vip-u, posetu centrali Mobilkom Austrija grupe i Telekoma Austrija u Beču, mentorstvo menadžera kompanije, stručna predavanja u okviru Vip kluba i besplatne Vip mobilne telefone i kartice.

Šperl je podsetio da je nakon završene prakse prethodne generacije stipendista Vip mpobajl zaposlio dvoje studenata, a njih četvoro je povremeno angažovano na projektima u kompaniji.

Državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Boris Barjaktarović rekao je da su stručnjaci iz oblasti telekomunikacija i savremenih tehnologija vrlo traženi u svetu i u Srbiji, pa je zato važno da kompanije koje rade u toj oblasti doprinesu stvaranju takvih stručnjaka.

Konkurs Vip mobajla je ocenio kao društveno odgovorno ponašanje, koje dokazuje da je, osim u tehnologiju, potrebno ulaganje i u ljude, zbog čega je i Ministarstvo za telekomunikaciju i informaciono društvo partner u projektu "Budi Vip student".

Prošle godine se na konkurs, u koji je uloženo 100.000 evra, prijavilo više od 200 studenata informacionih tehnologija i biznis orijentacija sa 17 državnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Sve informacije o ovogodišnjem projektu i formulare za prijavljivanje studenti mogu preuzeti na sajtu

www.jasamvip.com