[ youth.rs ]

Otvoren konkurs Budi Vip student vredan 150.000 evra

Kompanija Vip mobajl Srbija (Vip mobile) najvila je danas početak drugog konkursa za stipendiranje 20 najboljih studenata iz Srbije koji žele da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija "Budi Vip student", u koji će uložiti 150.000 evra.

Konkurs je otvoren do 15. decembra, a pravo na učešće imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija državnih tehničkih i srodnih fakulteta sa prosečnom ocenom osam i više, odličnim znanjem engleskog jezika i poznavanjem rada na računaru, rečeno je na prezentaciji projekta u Beogradu.

Kako se navodi, pravo da konkurišu imaju studenti Elektrotehničkog, Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Studenti koji budu želeli da učestvuju na konkursu moraće da pošalju CV i odgovore na pitanja "Zašto misliš da si baš ti jedan od 20 Vip studenata?", "Da li je za tebe Srbija zemlja mogucnosti i zbog čega?" i "Šta je tvoj profesionalni cilj?".

U drugi krug proćiće 80 studenata, koji će biti obavezni da napišu esej na zadatu temu temu iz oblasti telekomunikacija, dok će u završni krug ući 40 studenata, od kojih će, nakon individualnih intervjua i ocena rada na vežbama, stručni žiri početkom aprila 2009. odabrati 20 stipendista.

Predsednik Upravnog odbora Vip-a Aleksandar Šperl rekao je da će studenti dobiti stipendije za prvu godinu master ili doktorskih studija na matičnim fakultetima, dvomesečnu plaćenu radnu praksu u Vip-u, posetu centrali Mobilkom Austrija grupe i Telekoma Austrija u Beču, mentorstvo menadžera kompanije, stručna predavanja u okviru Vip kluba i besplatne Vip mobilne telefone i kartice.

Šperl je podsetio da je nakon završene prakse prethodne generacije stipendista Vip mpobajl zaposlio dvoje studenata, a njih četvoro je povremeno angažovano na projektima u kompaniji.

Državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Boris Barjaktarović rekao je da su stručnjaci iz oblasti telekomunikacija i savremenih tehnologija vrlo traženi u svetu i u Srbiji, pa je zato važno da kompanije koje rade u toj oblasti doprinesu stvaranju takvih stručnjaka.

Konkurs Vip mobajla je ocenio kao društveno odgovorno ponašanje, koje dokazuje da je, osim u tehnologiju, potrebno ulaganje i u ljude, zbog čega je i Ministarstvo za telekomunikaciju i informaciono društvo partner u projektu "Budi Vip student".

Prošle godine se na konkurs, u koji je uloženo 100.000 evra, prijavilo više od 200 studenata informacionih tehnologija i biznis orijentacija sa 17 državnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Sve informacije o ovogodišnjem projektu i formulare za prijavljivanje studenti mogu preuzeti na sajtu

www.jasamvip.com

Exit mobile version