Home [ mjuzik ] Cocoon žurka ponovo u Beogradu

Cocoon žurka ponovo u Beogradu

63
0

 Pre samo dve godine, frankfurtski klub Cocoon izabran je za najbolji klub na svetu u tradicionalnom izboru magazina Mix Mag iz Londona. Od tada, trijumfalni pohod na najekskluzivnije planetarne destinacije ne prestaje, a Cocoon je sinonim za top clubbing: vrhunsku muziku i vrhunsku atmosferu. Od Frankfurta, preko Ibice, Sao Paola, Tokija i Šangaja, Cocoon Club i njegov harizmatični lider Sven Vath sa svojim gostima privlače hiljade posvećenika elektronske muzike širom planete.

Nakon Vathovog nastupa u Beogradu u novembru 2007. koji je u mnogim godišnjima anketama (website Chill Out) proglašen za clubbing događaj godine u Srbiji, Cocoon je na njegovu ličnu inicijativu odlučio da na planetarnu mapu hottest clubbing destinacija uvrsti i Beograd. Zahvaljujući tome, 8. novembra u SKC-u prisustvovaćemo prvom Cocoon Belgrade partyju. Centralni gosti Cocoon partyja su Extrawelt i Guy Gerber koji će ovom prilikom izvesti svoje live setove. Lokalna podrška biće DJs Deeface, Gordan Paunović i Vlada Janjić. Extrawelt su legendarni nemački duet koji sačinjavaju Arne Schaffhausen i Wayan Rabe koji su transformacijama techno, electro i trance zvuka kreirali više nego specifičan stil elektronske muzike. Baš kao i sam Sven Vath, i njihovi rani dani vezani su za privrženost trance zvuku kroz kultne projekte X-Dream i Delta. Otkrivajući nove stilove, nakon projekata Spiralkinda, Spirallianz i Midimiliz, početkom 2000. formiraju Extrawelt koji u narednim godinama objavljuje kultna izdanja za produkcije Border Community, Traum i Cocoon a čiji hitovi “Soopertrack”, “Zu Fuss” ili “Titelheld” krase vrhove godišnjih klupskih lista. Nastup Extrawelt u Beogradu istovremeno je deo promitvne svetske turneje povodom recentnog debi albuma Schöne Neue Extrawelt. Guy Gerber dolazi u Beograd sa oreolom hottest new artist elektronske scene! Ovaj izraelski čarobnjak eteričnih melodija ukrštenih sa neuzastavljivim ritmičkim osnovama potpuno je porušio granice između žanrova kao što su progressive i techno. Single “Stoppage Time” iz 2004. je bio omiljeni track maltene svakog DJ-a koji nešto znači na sceni, od John Digweeda do Jamesa Holdena, a sličan uspeh ponovio se i sa singlom “Sea of Sand” dve godine kasnije. Album “Late Bloomers” za Cocoonovu diskografsku kuće potvrdio je reputaciju najvažnijeg novog imena na sceni elektronike u ovom milenijumu, ali se Gerber nije zadovoljio niti ovom instantnom popularnošću, niti kreiranjem muzike koja se od njega očekuje. Tako je osnovao svoju etiketu “Supplement Facts” čija duboka umetnička estetika daleko nadmašuje okvire muzike namenski rađene za klubove: Gerberov slogan je music for the head and feet and with an artistic design for the head and eye. Dovoljno je reći da je label već imao izložbu grafičkih rešenja u St.Petersburgu, sa još nekoliko u planu. Praktično nema važnog kluba ili festivala na kome Guy Gerber nije nastupao: od Sonara, preko berlinskih klubova i Time Warpa do Cocoon rezidencija širom planete.

Karte za ovaj Cocoon Belgrade party su u pretprodaji po ceni od 700 dinara na sledećim prodajnim mestima: Blagajna SKC, Bilet Servis i prodajna mesta IPS.

Izvor:Kontra