Konkurs za podsticanje društvenog aktivizma

0
SHARE

 Evropski pokret u Srbiji (EPuS) u saradnji sa Lokalnim većima EPuS-a, a uz podršku Ministarstva za omladinu i sport raspisuje konkurs: „E, mogu i ja!“. Konkurs je sastavni deo procesa implementacije Nacionalne strategije za mlade koju je usvojila Vlada Republike Srbije.

Osnovni cilj projekta je podsticanje mladih na aktivno učešće u društvu.

 

Konkurs je raspisan za omladinske organizacije i neformalne grupe mladih od 15 do 30 godina sa teritorije Republike Srbije. Cilj je da se mladi motivišu da identifikuju društvene probleme u svom okruženju i da reaguju na njih, tako što će osmisliti konkretnu akciju kojom bi ili rešili probleme ili ukazali na njihovo postojanje.

 

Predloge za rešavanje konkretnih problema mladi podnose putem online prijave koja je dostupna na resivoje.emins.org. Konkurs je otvoren od 3. novembra do 26. decembra 2008.

 

Najkreativniji predlozi dobiće finansijska sredstva u iznosu do 50 000 dinara i neophodnu logističku pomoć za realizaciju koja će se odvijati krajem januara i tokom februara 2009. godine.

 

Konkurs prati kampanja u vidu stripa. Strip prati doživljaje glavnog, društveno odgovornog junaka (REŠIVOJE) u nizu situacija u kojima se susreće sa raznim društvenim problemima koji ga motivišu da se angažuje i radi na njihovom rešavanju.

 

Više o projektu na web stranici: resivoje.emins.org. 

 

Stojim Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije:

 

Ivana Ponjavić

ivana.ponjavic@emins.org