Home [treninzi] Seminar za stdente u Českoj

Seminar za stdente u Českoj

29
0

 Provedite nedelju dana u novembru u prelepom gradu Pragu, učestvujte u seminaru o medjunarodnoj bezbednosti i NATO, na kojem se putem predavanja i sastanaka sa diplomatima, vojnim licima ili pripadnika nevladinih organizacija možete upoznati sa češkim iskustvom ulaska u evro-atlantske strukture. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Češke Republike. Prvi studijski programi bili su održani u maju i novembru 2005. godine i pokazali su se kao izvanredno uspešan korak i za to vas pozivamo da učestvujete u već 5. seminaru.

Šta možete da očekujete?
Program se sastoji od predavanja i diskusija na temu evro-atlanstkih integracija, uključujući susrete sa češkim i stranim diplomatima, predstavnicima vojske, bezbednosnih organa kao i nevladinih organizacija. Ipak, ostaće dovoljno vremena i za razgledanje magičnog Praga :-).

Kad? 2.- 9.11.2008.
Gde? Prag, Češka Republika

Ko može da učestvuje?
Dobrodošli su srpski studenti (srpsko državljanstvo) 3, 4. ili 5. godine, sa bilo kog fakulteta.
Jedini uslovi su sledeći:
Odlično znanje engleskog jezika, pošto će sva predavanja biti na engleskom jeziku.
Duboko interesovanje za temu evro-atlantskih integracija, navedeno u vašem motivacionom pismu
Osnovno znanje evro-atlanske problematike, dokazano na testu

Kako su regulisani troškovi?
Sve troškove osim putnog osiguranja snosi Ministarstvo spoljnjih poslova Češke Republike. Ovo podrazumeva: povratnu avionsku kartu Beograd-Prag, vizu, smeštaj, hranu i lokalni transport po Pragu.

Kako da se prijavite?
Celokupan proces prijavljivanja obavlja se isključivo preko ovog sajta.

Molimo vas da obratite pažnju na sledeće instrukcije, pošto je dozvoljen samo jedan pokušaj da ih ispunite!
Pre svega, pripremite svoj strukturirani CV na engleskom u MS Word-u.
Napišite motivaciono pismo u MS Word-u, na engleskom jeziku, u kojem ćete navesti zašto ste zainteresovani za program, kako vam on može koristiti itd. (dovoljna jedna stranica).
Tek nakon toga počnite da ispunjavate formular za prijavu.
Popunite sve obavezne podatke
Priložite vaš CV i motivaciono pismo
Uradite test, koji pokriva opšte znanje o evro-atlantskoj problematici. Skrećemo vam pažnju na to da test ni u kom slučaju ne mora da bude popunjen tačno na 100%, za nas je glavno vaše interesovanje i osnovno znanje o tematici. Ni koordinatori ovog programa nisu odgovorili tačno na sva pitanja.
Molimo vas da uzmete u obzir da je popunjavanje testa vremenski ograničeno na 45 minuta! Odgovara se na 20 pitanja, koja se svaki put obmenjuju.
Pritisnite "submit"

KRAJNJI ROK: 10. oktobar 2008. godine

Ko će i na koji način vršiti selekciju?
Gore navedeni zahtevi su zapravo i 3 glavna kriterijuma za konačnu selekciju. Jagello 2000 će odabrati 20 najboljih kandidata, koji će biti dočekani na praškom aerodromu 2. novembra 2008.

Rezultati će biti objavljeni na ovom sajtu 15. oktobra 2008, a odabrane učesnike će radi daljih instrukcija direktno kontaktirati koordinator projekta.

Zbog troškova programa, molimo sve izabrane studente da se prijave samo u slučaju da zaista mogu da učestvuju, a u slučaju bilo kakvih problema koji bi mogli da spreče njihovo učešće da što pre informišu organizatore!

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa programom, slobodno nas kontaktirajte preko ovog e-maila: bratovak@jagello.org.

bratovak@jagello.org

http://www.project-eaf.org/sr/page-nasi-projekti/