Home [ mjuzik ] Vlatko Stefanovski u Sava Centru

Vlatko Stefanovski u Sava Centru

44
0

 Vodeća gitarska zvezda eksjugoslovenskih prostora Vlatko Stefanovski promovisaće svoj nedavno objavljeni prvi bluz album “Thunder from the Blue Sky” ove jeseni u Velikoj dvorani Sava Centra. Najpoznatiji gitarista Balkana, a i malo šire, održaće koncert 6. oktobra, kad će predstaviti album koji se nedavno pojavio u Makedoniji, u izdanju Ezoterija rekordsa.

Pored Stefanovskog i njegovog trija, kao gosti nastupaju Jan Akerman, legendarni gitarista grupe “Fokus”, i Damir Imeri. ”Thunder from the Blue Sky” prvi je diskografski uzlet velikog virtuoza u bluzu, a Stefanovski će iznenaditi kvalitetom engleskog, na kome bez pardona peva sve tekstove.

Vlatko Stefanovski je svoj izraz ostvario fantastičnim spojem maštovitosti i tehničke perfekcije. Okarakterisali su ga kao virtuoza bez premca, a ogromnu slavu i kultni status stekao je još pre više od 30 godina, s legendarnim makedonskim bendom Leb i sol, za koji danas tvrde da je čitave dve decenije pre etno vorld buma u svetu kombinovao lokalne folklorne kolorite i izlomljene južnjačke ritmove sa rok, pop i džez elementima.

Posebni ističemo da će Vlatko Stefanovski i Jan Akerman svirati nekoliko pesama grupe “Fokus”.

Cena ulaznica, koje se mogu kupiti na blagajni Sava centra i Biletservisa, iznosi 1000, 1200 i 1500 dinara.

izvor:Kontra