Home [akcija] Kamp za muzičare na Gučevu

Kamp za muzičare na Gučevu

58
0

 LOZNICA
U organizaciji Kancelarije za mlade od juče do 2. avgusta na Gučevu će biti otvoren kamp škole rok gitare Jovice Ivanovića. Ovo je već četvrti kamp u kojem učestvuje 25 mladih gitarista, a tokom sedmodnevnog boravka na planini, savladaće i početne veštine studijskog i producentskog rada.

– Već tradicionalno mladi muzičari se okupljaju na ovom kampu, gde im se pored teorijskog i praktičnog predavanja, dobre zabave i druženja, pruža mogućnost da naprave i prve demo-snimke. Naime, biće instaliran tonski studio u kojem će svakodnevno raditi, jer se pokazalo da su mladim i neafirmisanim bendovima potrebna praktična znanja, a ovo će biti prilika da pokažu i koliko su napredovali u samom sviranju – kaže Tanja Glišić, menadžer Kancelarije za mlade, napominjući da lokalna samouprava kampu pruža logističku i materijalnu podršku.

 

 

Autori programa kampa Goran Tošić i Jovica Ivanović obezbedili su za ovu priliku kvalitetne predavače i zanimljive goste, koji će se svakodnevno družiti s polaznicima.
– Jedan od predavača biće i Davor Lazić, prvi diplomirani profesor rok gitare u Srbiji, diplomirao je na univerzitetu u Amsterdamu. Obezbeđena je demonstracija najnovijih instrumenata i tehničkih pomagala, a studio u kojem će nastati prvi snimci vode vrsni poznavaoci ovog zanata. Najuspelija ostvarenja i najkvalitetnije pesme ćemo objaviti na kompakt disku uz podršku Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ – rekao je Ivanović.