Home [ mjuzik ] Gitarijada spala na jedan dan

Gitarijada spala na jedan dan

45
0

 Organizatori zaječarske Gitarijade odlučili su da ona ove godine traje samo jedan dan, jer je RTS odbio da učestvuje u njenoj realizaciji kao medijski pokrovitelj. Time je neophodni novac prepolovljen, saopšteno je danas iz Doma omladine u Zaječaru. U saopštenju te kuće navodi se da su organizatori početkom jula iz nezvaničnih izvora obavešteni da RTS nije zainteresovan za snimanje i emitovanje programa 42. Gitarijade.

"Tim povodom smo se obratili direktoru TV Beograd Nikoli Mirkovu, glavnoj i odgovornoj urednici Zabavnog programa Sandri Šuši i odgovornoj urednici Muzičke redakcije Mariji Kovač, ali nismo dobili nikakav odgovor", naveo je Perislav Ducić, direktor zaječarskog Doma omladine.

Organizatori Gitarijade su se obratili i Vladi Srbije, ali su ostali bez odgovara.

Pokušano je da neka druga TV stanica bude medijski pokrovitelj umesto javnog servisa – ali nijedna nije pristala.

Zato će Gitarijada 08 da traje samo jedan dan: 2. avgusta (umesto 31.7.-2.8.), predstaviće se svih 12 takmičarskih bendova.

Umesto najavljenih 11, u revijalnom delu nastupiće šest imena: Mentalna Higijena, Sintezis, Nightfall, Disciplin A Kitschme, Đorđe David and Gang i Laibach.

RTS: Gitarijada ne sme da zavisi od nas

Povodom saopštenja zeječarskog Doma omladine u kome je RTS optužen da je, zbog odustajanja od uloge medijskog pokrovitelja, odgovoran za svođenje ovogodišnje Gitarijade na jedan dan, urednica Zabavnog programa RTS-a Sandra Šuša je izjavila Tanjugu da "jedna manifestacija kao što je ova ne sme da zavisi od medijskog pokrovitelja".

"Mi smo planirali da pošaljemo reportažna kola i napravimo serijal specijalnih emisija o Gitarijadi, ali imamo još mnogo neemitovanog materijala od prošle godine“, istakla je Šuša.

Ona je dodala da će to zbog predstojećih prenosa Olimpijade biti još veći problem, ali i napomenula da RTS mora da vodi računa i o svom budžetu.

iZvor: Popboks