Home [njuz] Dvadeset diploma „s dva pečata”

Dvadeset diploma „s dva pečata”

77
0

 Treća generacija MBA (Master business administration) studenata promovisana je 5. jula na Fakultetu tehničkih nauka. Studenti su nakon završetka dvogodišnjih postdiplomskih studija dobili međunarodno priznatu diplomu i time zvanično postali poslovni menadžeri.

– MBA studenti dobili su znanje ekvivalentno onom koje se stiče u Evropi, ali poenta nije u tome da s ovim stečenim znanjem odu u Evropu nego da vode kompanije u našoj zemlji, ali po evropskim standardima i uz visoka primanja – rekao je prodekan FTN-a prof. dr Vladimir Katić, i naglasio da su oni elita koja će našu državu približiti Evropi.

– Dvadeset studenata dobilo je ove godine diplomu “s dva pečata”, za koju je važno reći da je prva i jedina međunarodna diploma kod nas, jer je ona simbol partnerskog odnosa našeg fakulteta i UBI (United business institute) fakulteta u Briselu – rekla je za naš list prof. dr Zorica Uzelac koja je vodila MBA studije, i naglasila da su studenti koji su prošli kroz ovakav program dobili obrazovanje koje nije standardno, imali izuzetno aktivan trening i stekli razne veštine i, što je najvažnije, novi način razmišljanja.
S promocije na venčanje

Dan uručenja diploma je bio od posebne važnosti za LJiljanu Radanov jer je proglašena za studenta generacije, a Tanja Nikić i Svetozar DŽinić, koji su na studijama savladali i znanja i veštine upravljanja projektima, odlučili su se za jedan od najvažnijih “životnih projekata”. Naime, Tanja i Svetozar su se venčali upravo na dan promocije i rešili da uz ovu vrednu diplomu otpočnu zajedničku budućnost, tako da je za ovaj par koji se pre osam godina upoznao na Malti ovo bio, kako kažu, posebno veliki dan.

– Predavanja su održavana na engleskom, uz mogućnost pomoći u vidu simultanog prevođenja za one kojima taj jezik nije jača strana, a naši studenti imali su čast da ih za budući poziv poslovnih menadžera obučavaju eminentni evropski profesori koji vode velike projekte i imaju bogato iskustvo – kazala je Zorica Uzelac, i objasnila da FTN magistrima nudi i dalje usavršavanje znanja u vidu doktorskih studija, a svim zainteresovanim studentima na jesen će biti omogućeno da saznaju više o ovom programu na tzv. Danu otvorenih vrata.

Studentima je čestitao i profesor Fransoa d’ Anetan s briselskog instituta UBI, koji im je tokom ovih master studija predavao predmet Poslovno komuniciranje, i dao savet da slušaju sebe i svoju intuiciju, budu disciplinovani i strpljivi, kao i da uživaju i rade ono što vole.

Izvor:Dnevnik