[ youth.rs ]

Dvadeset diploma „s dva pečata”

Treća generacija MBA (Master business administration) studenata promovisana je 5. jula na Fakultetu tehničkih nauka. Studenti su nakon završetka dvogodišnjih postdiplomskih studija dobili međunarodno priznatu diplomu i time zvanično postali poslovni menadžeri.

– MBA studenti dobili su znanje ekvivalentno onom koje se stiče u Evropi, ali poenta nije u tome da s ovim stečenim znanjem odu u Evropu nego da vode kompanije u našoj zemlji, ali po evropskim standardima i uz visoka primanja – rekao je prodekan FTN-a prof. dr Vladimir Katić, i naglasio da su oni elita koja će našu državu približiti Evropi.

– Dvadeset studenata dobilo je ove godine diplomu “s dva pečata”, za koju je važno reći da je prva i jedina međunarodna diploma kod nas, jer je ona simbol partnerskog odnosa našeg fakulteta i UBI (United business institute) fakulteta u Briselu – rekla je za naš list prof. dr Zorica Uzelac koja je vodila MBA studije, i naglasila da su studenti koji su prošli kroz ovakav program dobili obrazovanje koje nije standardno, imali izuzetno aktivan trening i stekli razne veštine i, što je najvažnije, novi način razmišljanja.
S promocije na venčanje

Dan uručenja diploma je bio od posebne važnosti za LJiljanu Radanov jer je proglašena za studenta generacije, a Tanja Nikić i Svetozar DŽinić, koji su na studijama savladali i znanja i veštine upravljanja projektima, odlučili su se za jedan od najvažnijih “životnih projekata”. Naime, Tanja i Svetozar su se venčali upravo na dan promocije i rešili da uz ovu vrednu diplomu otpočnu zajedničku budućnost, tako da je za ovaj par koji se pre osam godina upoznao na Malti ovo bio, kako kažu, posebno veliki dan.

– Predavanja su održavana na engleskom, uz mogućnost pomoći u vidu simultanog prevođenja za one kojima taj jezik nije jača strana, a naši studenti imali su čast da ih za budući poziv poslovnih menadžera obučavaju eminentni evropski profesori koji vode velike projekte i imaju bogato iskustvo – kazala je Zorica Uzelac, i objasnila da FTN magistrima nudi i dalje usavršavanje znanja u vidu doktorskih studija, a svim zainteresovanim studentima na jesen će biti omogućeno da saznaju više o ovom programu na tzv. Danu otvorenih vrata.

Studentima je čestitao i profesor Fransoa d’ Anetan s briselskog instituta UBI, koji im je tokom ovih master studija predavao predmet Poslovno komuniciranje, i dao savet da slušaju sebe i svoju intuiciju, budu disciplinovani i strpljivi, kao i da uživaju i rade ono što vole.

Izvor:Dnevnik

Exit mobile version