Home [ mjuzik ] Alicia Keys 11. oktobra u Beogradskoj areni!

Alicia Keys 11. oktobra u Beogradskoj areni!

50
0

 Alicia Keys, devetostruka dobitnica nagrade Gremi, održaće koncert 11. oktobra u Beogradskoj areni, koja je i organizator koncerta!  Ališa je ponovo aktuelna sa svojim dugo iščekivanim trećim studijskim albumom As I Am, koji  je imao svetsku premijeru 13. novembra u izdanju J Records-a.

Za deset sati od puštanja na radio stanicama, prvi singl No One stigao je na sam vrh Bilbordove liste Hot R&B/Hip-Hop Songs. Ujedno je to i najbolje plasirani singl ženskog izvođača u 2007. na R&B Monitor’s Urban Mainstream listi.

Na svih 13 pesama ovog albuma vide se njeni autorski i producentski kvaliteti.

Kao jedna od retkih umetnica koja ume da uhvati duh stare škole i da ga učini svežim i novim, Ališa se ponovo upušta u taj podvig albumom koji sama opisuje kao Dženis Džoplin sreće Aretu Frenklin. Ališine moćne vokalne sposobnosti prepoznaju se u pesmama poput Superwoman koja ima ton himne, moćnoj Go Ahead, nežnoj baladi Like You Never See Me i soul numeri Sure Looks Good To Me.

Od svog debija 2001. godine, albuma Songs in A Minor ova rođena Njurorčanka napravila je nezapamćen broj hitova i postigla fantastičan uspeh prodavši preko 20 miliona albuma širom sveta! Songs in A Minor, na kom se pojavio i njen autorski hit Fallin,  prodat je u više od 10 miliona primeraka i dobio pet Gremi nagrada, među kojima i Best New Artist i Best R&B Album. Usledio je disk The Diary of Alicia Keys 2004. godine, koji je do danas ostvario sedmostruki platinsti tiraž, nagrađen sa 4 Gremi nagrade, i izbacio hitove poput If I Ain’t Got You, You Don’t Kow My Name, i Karma. Objavljivanjem akustičnog (unplugged) snimka 2005. koji se prodao u 2 miliona primeraka, Kiz je postala prvi ženski R&B izvođač čiji su albumi tri puta uzastopno debitovali na prvom mestu Bilbordove liste albuma.

Izvor:KOntra