Home [ mjuzik ] Live Nation kupuje Exit za 15 miliona?

Live Nation kupuje Exit za 15 miliona?

38
0

 Prema pisanju medija u Srbiji i Hrvatskoj, najveća svetska koncertna kompanija, Live Nation, želi da kupi Exit festival. Prema nezvaničnim informacijama, Live Nation, koji je sa Exitom sarađivao na realizaciji Green festa u Indjiji i Beogradu, ponudio je vlasnicima festivala 15 miliona dolara za preuzimanje Exita u narednih 10 godina.

Prema istim navodima vlasnici Exita pristali su na prodaju ali za cifru od 18 miliona evra. Ovo nije prvi put da se govori o prodaji Exit festivala, iako je jedan od osnivača ranije želeo da Exit proda Komuni što su druga dva osnivača odbila. Naš najveći festival u regionu je dobitnik nagrade za najbolji evropski festival prošle godine a magazine The Times ga je ove godine uvrstio na listu 20 najboljih festivala.

Američka kompanija Live nation je jedna od najvećih koncertnih agencija na svetu čiji je recimo Madonna od nedavno deoničar. Odgovorni su za turneje umetnika kao što su Madonna, The Police, Red Hot Chili Peppers, Jay-Z, U2, Coldplay, Maroon 5, Janet Jackson, Linkin Park. U Americi poseduju 75 koncertnih dvorana i stadiona dok je taj broj u drugim delovima sveta 42. Imaju učešće ili u vlasničkoj strukturi, menadžmentu ili produkciji festivala kao što su Ozzfest, Pinkpop, Arrow Rock Festival, North Sea Jazz, Glastonbury Festival, Reading and Leeds Festivals, Latitude Festival. Vlasnici su festivala Download, Wireless i Hyde Park Calling u Velikoj Britaniji. Upravljaju Wembley arenom u Londonu,Cardiff International arenom i Sheffield arenom u Britaniji. Vlasnici su desetak bitnih muzičkih koncertnih dvorana u Britaniji kao što su Brixton Academy i Shepherds Bush Empire. Live Nation ima kancelarije i aktivno rade na koncertnoj produkciji u 15 evropskih zemalja. Exit festival ove godine se održava od 10 do 13. jula.

Izvor:Kontra