Home [ mjuzik ] “The Police” na Ušću 24. juna

“The Police” na Ušću 24. juna

51
0

 Britanski sastav "The Police", predvođen Stingom, sviraće na beogradskom Ušću 24. juna.Pokrovitelj koncerta je Skupština grada, organizator "Music Star Production", a glavni medijski pokrovitelj B92. "The Police" će koncert održati između njihovih nastupa u Mančesteru i Londonu. Pored basiste i pevača Stinga, bend još čine i gitarista Endi Samers i bubnjar Stjuard Kopland.

Sastav je postao popularan 80-ih godina XX veka hitovima poput "Roxanne", "Message in a Bottle", "Walking on the Moon", "Don't Stand So Close to Me", "Every Little Thing She Does Is Magic", "Every Breath You Take" i drugima.

Njihov najuspešniji album bio je "Synchronicity", objavljen 1983. godine. Ovo izdanje našlo se na prvom mestu top lista, a samo u Americi prodato je u tiražu od 8 miliona primeraka.

"The Police" su se raspali sredinom 80-ih godina XX veka. Ponovo su se okupili 2007. godine kada su krenuli i na veliku svetsku turneju, kojom obeležavaju i 30 godina od osnivanja sastava.

Do danas "The Police" su prodali preko 50 miliona albuma širom sveta. Njihova povratnička turneja tokom 2007, koja je obuhvatila 54 koncerata u Americi i Kanadi, donela im je 131,9 miliona dolara, što je bila najveća zarađena suma od turneje u toku prošle godine prema podacima sturučne publikacije "Pollstar".

Koncert u Beogradu biće jedini u ovom delu Evrope, a ekskluzivnosti događaja dodaje i Stingova izjava iz februara 2008, da bend neće nastaviti sa radom posle završetka ove turneje: "Neće biti novog albuma, nove velike turneje, kada završimo sa ovom povratničkom turnejom – to je to što se "The Police" tiče".

Izvor:B92