Home [njuz] Smanjenje PDV-a na bebi odeću, opremu i hranu

Smanjenje PDV-a na bebi odeću, opremu i hranu

44
0

Molba za hitan prijem na razgovor

Uvaženi premijeru.

Prinuđeni smo da Vam se obratimo zbog poražavajuće činjenice da smo kao roditelji, građani ove zemlje najgrublje prevareni obećanjima pojedinih ministara i političara da će se u budžetu za 2008. godinu pronaći mesto za bebe smanjenjem PDV-a na bebi odeću, opremu i hranu.

Podsećamo Vas da smo koristeći svoja građanska prava u junu mesecu pokrenuli inicijativu za ukidanje bebi PDVa kada je za samo 20 sati prikupljeno više od 40000 potpisa roditelja i građana revoltiranih činjenicom da su odeća, oprema i hrana za bebe daleko skuplje nego u zemljama sa višim životnim standardom.

Podsećamo Vas da su tada građani jasno stavili do znanja da im je najjača ideologija, ideologija brige za svoju decu i porodicu i da, kada su u pitanju njihova deca, neće praviti kompromise.

Međutim, tada nam je rečeno da smo se kasno javili sa inicijativom i da bi ona trebala biti implementirana u narednom budžetu za 2008. godinu.

S obzirom da su novim budžetom, kako sada stoje stvari, izopštene bebe, roditelji, kao i oni koji planiraju to da postanu shvatili smo da su obećanja pojedinih ministara bila u funkciji zamazivanja očiju po sistemu „čekanja da prođe“.

S toga nam ne preostaje ništa drugo osim da Vam se obratimo sa molbom za HITAN prijem na razgovor u najkraćem roku kako biste nam pomogli da pronađemo rešenje za problem koji muči 90% porodica u Srbiji.

Podsećamo Vas da se pored 40000 roditelja i Patrijarh srpski gospodin Pavle lično zauzeo za rešavanje problema i ukidanje bebi PDVa uputivši Vam identičan zahtev, ali i da su stručnjaci, kreatori Strategije za podsticaj rađanja naveli da je, u pravcu podsticanja nataliteta, neophodno ukinuti bebi PDV.

Molimo Vas da iskoristite svoj autoritet i uticaj i pridružite se nama roditeljima, građanima Srbije, Patrijarhu srpskom gospodinu Pavlu, ali i stručnjacima i zauzmete se lično za bolji i kvalitetniji odnos države prema budućnosti ove zemlje – bebama.

Inicijatori kampanje

Roditeljski portal Bebac.com 021 474 66 44,  

Savez zdravstvenih radnika, Udruženje za javno zdravlje Srbije, NVO Građanka, NVO Mediumgroup, NVO Roditeljski centar, Forum žena, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Mudrica, Roditelj Portal, Udruženje Roditelj, SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja, Humanitarno udruženje građana "Naše trojke", Centar za građansko delovanje, Srpsko udruženje korisnika zdravstvenih usluga