Home [ mjuzik ] Počinje DIS-PATCH 6

Počinje DIS-PATCH 6

40
0

 Jedini srpski festival koji publici predstavlja umetnike iz domena "cutting-edge music and related art" u okviru svog šestog izdanja – koje će biti održano na razičitim lokacijama u Beogradu, od 18 do 22. oktobra predstavlja 5 dana najboljeg zvuka i slike iz Nemacke, Austrije, Francuske, Spanije, Norveske, Sjedinjenih Drzava, Kanade i Srbije!

Robert Henke će tokom oktobra 2007. godine provesti u Beogradu desetak dana povodom specijalnog programa FOCUS: MONOLAKE, centralnoj temi ovogodišnjeg, šestog po redu Dis-patch festivala. Tim povodom, i u istom periodu, u Centru za kulturnu dekontaminaciju će biti premijerno postavljena interaktivna zvučna instalacija CYCLONE, pripremljena ekskluzivno za festival u Beogradu. Instalacija ce biti na raspolaganju posetiocima 18 – 22. 10. / 14 – 20 h

CYCLONE je interaktivna instalacija za osam zvučnika i LED matriks. Obruč od osam zvučnika usmeren je ka centralnom monolitu. Površina monolita, visokog jedan metar, prekriva raster crvenih svetlucavih tastera.
 
[ I ] Ukoliko niko ne dodiruje monolit duže vreme, obruč zvučnika emituje udaljene ambijentalne zvuke, podstičući posetioce da priđu centru prostora kako bi osetili efekat
[ II ] Prvo dodiri pokreću perkusivne elemente, raspoređene u skladu sa zvučnicima. Jednostavna, čista interakcija koju može razumeti svaki posetilac.
[ III ] Ukoliko bavljenje monolitom potraje, skulptura oživljava. Definisani elementi se nakon pritiska na raster tastera kreću, rotiraju kroz obruč zvučnika, dok se glasnoća i sonična kompleksnost pojačavaju. Posetioci su u prilici da kreiraju dramatične rotirajuće muzičke paterne, utkane u stalno evoluirajući zid zvuka.
[ IV ] Ukoliko niko ne svira, paterni će biti sve svedeniji, dok se ponovo ne svedu na pozadinsku buku koraka [ I ]
 
Cyclone kombinuje interfejs strategije proistekle iz serijala Atlantic Waves i Linear Grid instalacija, sa zvučnim elementima višekanalnog performansa Studies for Thunder kao i novog materijala, sa ciljem kreiranja dramatične instalacije sa jakim akcentom na interaktivnosti. Cyclone je realizovan uz pomoć programa MAX/MSP. Interfejs matriks je prilagođena Monome površina od 16×16 crvenih svetlećih dugmića. Cyclone je naručeni projekat za Dis-patch festival u Beogradu 2007. godine. 

www.monolake.de/installations/cyclone.html
Monome interfejs / monome.org
3D modeli / Kevin Haywood
MAX/MSP / Cycling'74
Dizajn zvuka i softver / Robert Henke
Produkcija / Robert Henke, Dis-patch festival