Home [treninzi] Undergraduate Exchange Program 2008-09

Undergraduate Exchange Program 2008-09

32
0

 Undergraduate Exchange Program (UEP) omogućava studentima iz Srbije jednogodišnji akademski boravak u SAD-u (one-year non-degree studies). Zainteresovani studenti, moraju u trenutku prijavljivanja biti na DRUGOJ GODINI fakulteta univerziteta u Srbiji.

Svrha programa je da se stipendistima omogući iskustvo studiranja u drugačijem akademskom okruženju, kao i učestvovanje u vanakademskim aktivnostima iz područja civilnog društva, kako bi po povratku u Srbiju doprineli unaprenenju visokoškolskog obrazovanja i civilnog društva. Učešće u aktivnostima vezanim za civilno društvo će se odvijati kroz volonterski rad (community service).

Program će omogućiti stvaranje dugoročnih veza izmenu učesnika različitih nacionalnosti, te na taj način pridoneti međusobnom razumevanju i toleranciji. Stipendisti će tokom jedne akademsku godinu pohanati univerzitet u SAD-u. Za vreme boravka u SAD-u, stipendisti su u obavezi da odrade 25 sati volonterskog rada iz područja njihovog interesovanja. Po završetku akademske godine stipendisti su dužni da se vrate u Srbiju i da nastave dodiplomske studije. Po povratku stipendisti će biti uključeni u volonterski rad u domaćoj nevladinoj organizaciji prema njihovom izboru.

Uslovi konkursa

Kandidati moraju zadovoljavati sledeće uslove:
1. Kandidati moraju biti granani Srbije,
2. Biti upisani na drugu godinu četvorogodišnjih dodiplomskog studija na jednom od sledećih akademskih programa: American Studies, Art History, Classical Studies, Cultural Anthropology, Economic Theory, Fine or Performing Arts, History, International Relations, Journalism, Law, Literature and Languages, Philosophy, Political Science, Sociology, or Women’s or Gender Studies.
3. Biti studenti na nekom od univerziteta u Srbiji,
4. U trenutku prijavljivanja moraju biti na drugoj godini studija i mora im ostati najmanje jedna godina studija po povratku u Srbiju,
5. Moraju imati visok prosek,
6. Biti uključeni u volonterske i/ili vanakademske aktivnosti,
7. Kandidati su morali provesti protekle dve godine u Srbiji,
8. Uslove za prijavljivanje ne ispunjavaju osobe koje su provele više od jednog semestra na srednjoškolskom obrazovanju u SAD-u,
9. Uslove konkursa ne ispunjavaju osobe koje su studirale u SAD-u,
10. Kandidati moraju imati odlično znanje engleskog jezika,
11. Kandidati moraju biti u mogućnosti da jednogodišnji akademski boravak u SADu započnu u leto 2008. godine.

Prijavne formulare treba doneti najkasnije do PONEDELJKA 3. DECEMBRA 2007. godine u Beogradsku otvorenu školu (BOŠ), Masarikova 5/16, 11 000 Beograd, tel: +381 11 30 61 371, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Obrasci se mogu dobiti na internet adresi: www.bos.org.yu.

Detaljnije informacije, prijavne formulare kao i on-line prijavu možete naći OVDE.