Home [treninzi] 3D meetup „Od modeliranja do prototipa“

3D meetup „Od modeliranja do prototipa“

91
0

Pozivamo sve grafičke, 3D dizajnere, kao i pokretače startapa da nam se pridruže 3. decembra od 18 časova u In Centru na 3D meetupu „Od modeliranja do prototipa“.  Govornici će pričati o svojim freelance, startap i korporativnim iskustvima u ovoj oblasti, koliki je vremenski period neophodan da bi se došlo do prototipa, šta tačno podrazumeva proces modeliranja koji prethodi 3D štampanju, ali i koje su to mnogostruke primene 3D tehnologije.

Govornici su:

Danko Radulović, Industrial designer at mBrainTrain / Former 3D designer at Nova Iskra

Danko je diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Kao naučnik francuske ambasade, završio je master studije na Ecole Nationale Superieure de Creation Industrielle u Parizu, gde se specijalizovao za digitalne medije, 3D štampanje i druge oblike digitalne izrade. Bio je član Creative Hub-a Nova Iskra i jedan od najaktivnijih zagovornika i praktičara digitalne izrade u Srbiji. Trenutno radi kao industrijski dizajner u okviru kompanije mBrainTrain.

Ovo je relativno nova tehnologija o kojoj se dosta priča i koja se sve ozbiljnije razvija u Srbiji. Ima primenu u najrazličitijim industrijama i može dosta da smanji troškove proizvodnje. Ujedno će predstavnici Ekonomskog fakulteta doneti 3D štampač te će svi zainteresovani imati priliku da vide kako izgledaju njegove osnovne funkcije.

Nikola Matić, CEO at startup Pirate art Belgrade

Pirate art je startap projekat koji se bavi konstruisanjem, dizajnom i proizvodnjom estetskih obloga namenjenih osobama sa invaliditetom. Nakon konstruisanja proteze, kupac sam odlučuje kakav dizajn i kolorit obloge želi, a ona se zatim izrađuje putem tehnologije 3D štampe i odnosi se na završnu obradu i farbanje. U 2018. godini uspeli su da plasiraju više od 30 obloga zadovoljnim naručiocima. Finansijska sredstva za 3D štampače, materijale i prototip su, između ostalog, dobili na prošlogodišnjem takmičenju za najbolju startap ideju.

Prijave su besplatne i obavezne za sve zainteresovane putem mejla info@incentar.org