Home [akcija] Na Fakultetu organizacionih nauka 7. i 8. decembra održaće se projekat FONup

Na Fakultetu organizacionih nauka 7. i 8. decembra održaće se projekat FONup

125
0

Projekat je namenjen svim studentima informacionih tehnologija, onima koji su radoznali i uvek voljni da čuju aktuelne teme iz IT oblasti.
Ovogodišnja tema projekta je Data Science, a naš cilj je da studentima pokažemo da ova oblast nije samo budućnost, već da im, uz pomoć vodećih stručnjaka, približimo široku primenu biznis analitike, veštačke inteligencije, mašinskog učenja, kao i interneta inteligentnih uređaja.

Učesnici projekta imaće priliku da 7. decembra prisustvuju panel diskusiji na temu “Kako plivati u moru podataka? ”, i na taj način dobiju korisne informacije i savete. Nakon panela biće svima jasnije šta je to zapravo Data Science, zašto je aktuelno, kako utiče na IT industriju, menadžment, kao i koje su specifičnosti svake oblasti i zanimanja naših panelista. Učesnici panela su: Valentina Đorđević, Bojan Zlatković, Marko Grujić i Jovan Stojanović, kao i moderator Vladan Devedžić.

Nakon panela, kao i u nedelju, 8. decembra, biće održane radionice na temu biznis analitike i mašinskog učenja. Na radionicama koje će voditi Miloš Bijanić, koji radi kao programer za mašinsko učenje u kompaniji Saga, polaznici će se upoznati sa programskim jezikom Python kao alatom za analizu podataka, stvaranje vizuelizacija i korišćenjem algoritma mašinskog učenja.

Takođe polaznici će biti upoznati sa:

  • Pandas i Numpy bibliotekama za analizu podataka
  • Seaborn i Matplotlib biblioteke za vizualizaciju podataka
  • SciKit-Learn kao biblioteka za izgradnju modela mašinskoh učenja
  • Način kako da se evaluiraju rezultati modela

Drugu radionicu vodiće Nikola Vukobrat, osnivač startup kompanije Nncord, koji će studente uvesti u programski jezik Python, a zatim će studenti biti spremni da vide i kako sve to funkcioniče u vidu razvoja tri praktična rada:
1) projekat iz klasičnog Machine Learning-a
2) projekat iz Computer Vision-a
3) projekat iz Natural Language Processing-a

Prijave se nalaze na linku : http://fonovcentar.rs/fonup