Home [akcija] Proslava Međunarodnog dana volontera

Proslava Međunarodnog dana volontera

219
0

Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije sa partnerima vas pozivaju da 5. decembra 2019. godine od 12 do 14 časova u Palati „Srbija“ u Beogradu prisustvujete svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji pod sloganom „Volontiraj za inkluzivnu budućnost“.

Ove godine Međunarodni dan volontera posvećujemo programu „Mladi su zakon“ koji već deset godina okuplja volontere i volonterke oko aktivnosti u lokalnim zajednicama širom Srbije, sa preko 1400 volontera i 46.000 volonterskih sati. Takođe, Volonterski servis Srbije ove godine proslavlja 30 godina postojanja. Nastao je 1990. godine u okviru Mladih istraživača Srbije, koji ove godine obeležavaju i jubilej – 50 godina istraživačkog pokreta.

Pozivamo sve volontere, volonterke i organizatore volontiranja da budu gosti svečane proslave, na kojoj proslavljamo i podržavamo volontere i njihov doprinos. Na proslavi je predviđeno da se obrati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i istaknuti volonteri i volonterke i kolege iz volonterskih organizacija i institucija iz zemlje i regiona jugoistočne Evrope.

Međunarodni dan volontera se u Srbiji obeležava već 10 godina kao nacionalna proslava u okviru programa Ministarstva omladine i sporta RS „Mladi su zakon“, dok se na međunarodnom planu ovaj dan obeležava odlukom organizacije Ujedinjenih nacija od 1985. godine: https://www.unv.org/international-volunteer-day-2019

Zbog organizacije događaja i povraćaja putnih troškova molimo vas da prijavite svoje učešće najkasnije do 4. decembara  2019. godine do 12 časova (podne) na ovom linku: https://istrazivaci.wufoo.com/forms/potvrda-dolaska-meaeunarodni-dan-volontera-2019 . U formularu za prijavljivanje možete pronaći i agendu događaja. Ukoliko želite da prisustvujete kustoskom vođenju kroz zgradu Palate Srbija naglasite nam to u prijavi.