Home Konkursi za rad Foto konkurs „Upoznajmo se!”

Foto konkurs „Upoznajmo se!”

342
0

Ukoliko si kreativan/na srednjoškolac/ka, baviš se fotografijom u slobodno vreme i brine te položaj različitih društvenih grupa danas, ovo je pravi poziv za tebe!
U sklopu projekta „Upoznajmo se!“, koji podržava Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa Fondacijom za otvoreno društvo, Unija srednjoškolaca/ki Srbije otvara poziv za Foto konkurs.

Ideja projekta jeste:
• Da stanovnicima približi situaciju u kojoj se migranti trenutno nalaze u cilju povećanja tolerancije prema njima;
• Da upozna stanovnike sa kulturom, tradicijom i kuhinjom sredina iz kojih migranti dolaze, kao i migrante sa kulturom i tradicijom ovih prostora;
• Promovisanje solidarnosti i raznolikosti kultura;
• Razvoj svest o značaju inkluzije, tolerancije i razumevanja prema položaju migranata danas.

Neinformisanost dovodi do predrasuda, netrpeljivosti i netolerancije prema ovoj grupi, te je cilj ovog konkursa da kroz fotografiju ispuni ideju projekta i informiše stanovnike, pre svega, mlade da utiču na promene u društvu.
Očekuje se da fotografije koje učestvuju na konkursu prikazuju: svakodnevni život migranata, raznolikost kulture, položaj migranata danas, različite navike, običaje i slčno.

Uslovi konkursa:
• Pravo učešća na konkursu imaju svi srednjoškolci i srednjoškolke sa teritorije Republike Srbije.
• Broj fotografija je ograničen na najviše 3 po učesniku. Fotografije ne moraju biti fotografisane za vreme trajanja konkursa, ali se očekuju da ne budu starije od 3 godine.
• Fotografije slati na uo@unss.org.rs
• Konkurs traje do 25.7.2019. do 17:00h. Nakon čega će biti izabrano 15 najboljih fotografija koje će biti predstavljene u domu kulture Obrenovac, u okviru izložbe, čije će otvaranje biti naknadno javljeno.
• Slanjem fotografija učesnik/ca se odriče svih autorskih i kreativnih prava.

Kako funkcioniše prijava?
Da bi se prijavio/la potrebno je da pošalješ svoje slike u .png formatu na uo@unss.org.rs sa naznakom
“Prijava za foto konkurs Upoznajmo se!”.
Rok za prijave je do: 25.7.2019. do 17:00h

Nagrada
Učesnik koji pošalje najbolju fotografiju dobiće priliku da se njegova fotografija koristi kroz sadržaj projekta Veća Evropre (Council of Europe), dobiće potvrdu koja potvrđuje to,te će
moći da je iskoristi za CV/Portfolio,njegova fotografija će biti odštampana na cegerima koji će dobiti najuspešniji učesnici.
3 Najuspešnija učesnika će imati pokrivene troškove puta do mesta otvaranja izložbe.

15 Najboljih fotografija će biti izloženo na izložbi u Galeriji Doma kulture u Obrenovcu.

Ukoliko imate neka pitanja, komentare ili upite za više informacija, molimo vas kontaktirajte Jelenu,
članicu Upravnog odbora koja je zadužena za koordinaciju ove aktivnosti na jelena@unss.org.rs i Generalnog sekretara UNSS-a na office@unss.org.rs.