Home [konkursi] Konkurs Dis-patch festivala za muzičare i producente

Konkurs Dis-patch festivala za muzičare i producente

54
0

gitara.jpegJedini srpski festival koji publici predstavlja umetnike iz domena "cutting-edge music and related art" u okviru svog šestog izdanja – koje će biti održano na razičitim lokacijama u Beogradu, od 18 do 22. oktobra – u saradnji sa pretižnom berlinskom muzičko-softwareskom kompanijom Ableton objavljuje konkurs za domaće muzičare i/ili producente.

Svakome ko je na bilo koji način umešan u aktivnosti vezane za kreaciju, promociju ili izvođenje muzike danas svakako je poznat pojam Ableton Live, već godinama najčešće nagrađivan softver za celokupnu muzičku produkciju – proizvod koji je promenio način na koji se muzika izvodi uživo, svojevrsna revolucija nastala iz želje da se prevaziđu ograničenja koja kompjuter kao instrument nameće na bini. Nakon 6 verzija koje su se pojavile tokom istog broja godina, Live samouvereno postaje najnaprednija, ali istovremeno i najjednostavnija alatka na tržištu, uz nove mogućnosti koje se stalno otvaraju…

Dis-patch festival se od 2003. godine trudi da svoje muzičke programe proširi edukativnim sadržajima koji će na neki način pomoći domaćim umetnicima i muzičarima da budu u kontaktu sa svežim kreativnim i tehničkim rešenjima iz Evrope i Sjedinjenih Država. Nakon većeg broja ovakvih programa tokom poslednje četiri godine, ovog oktobra Ableton će imati značajno mesto na festivalu, a sve to u okviru prvog "artist focus" programa koji će pod naslovom FOCUS: MONOLAKE biti posvećen radovima Roberta Henkea – muzičara, umetnika i jednog od glavnih developera ovog softverskog paketa. Ovaj fokus će sadržati nekoliko različitih live nastupa, dva panela i prateće prezentacije, kao i svetsku premijeru nove interaktivne Monolake instalacije CYCLONE, projekta koji je rađen specijalno za festival u Beogradu i ovaj fokus. Deo ovog programa biće i atraktivna nagradna igra koju ovom prilikom predstavljamo, čiji je cilj da podstakne kreaciju kao takvu i animira autore da tragaju za inventivnim rešenjima koja će prikazati kreativni potencijal koji vam ovaj software nudi.

TEMA KONKURSA: Isproducirati jednu temu/pesmu/track u programu Ableton Live, i to isključivo korišćenjem (usnimavanjem) glasa kao osnovnog, sirovog materijala. To može biti vaš sopstveni glas, tuđi glas, više njih, mnoštvo glasova… Nije dozvoljeno korišćenje drugih semplova, samo manipulacije ovog osnovnog materijala. Nema ograničenja po pitanju žanra, trajanja, korišćenih virtuelnih instrumenata, tehnika, efekata…

NAGRADE: (Najbolje radove bira Robert Henke – Monolake) www.ableton.com / www.monolake.de

I nagrada – Ableton Live 6.0 + Sampler + Operator & Sample Collection + Manual
II nagrada – Ableton Live 6.0 + Manual
III nagrada – izbor muzičkih izdanja iz produkcije Monolake/Imbalance

USLOVI KONKURSA: Jedan autor može imati samo jednu prijavljenu numeru. Rok za predaju radova je 10. oktobar 2007. Rad mora biti predat u wav formatu, na površini CD-a obavezno ispisati: umetničko ime autora, naziv numere, vlastito ime autora, e-mail i kontakt telefon. Tokom rada mora biti korišćen program Ableton Live. Osvajači tri nagrade se obavezuju da će u okviru festivala, tokom predstavljanja Ableton proizvoda i prilikom dodele nagrada, javno predstaviti proces rada tokom produkcije izabrane teme.

Detalje o načinu prijavljivanja potražite vrlo uskoro na myspace.com/dis_patch i www.dis-patch.com