Home [ mjuzik ] Počela prodaja ulaznica za koncert Joe Cocker-a

Počela prodaja ulaznica za koncert Joe Cocker-a

28
0

oe_cockerJoe Cocker, najveći živi muzičar prošlog i ovog veka, poznat po svom neobično privlačnom „hrapavom“ glasu, kao i po velikom broju hitova, nastupiće 09. novembra 2007. u Beogradskoj areni. Karte po ceni od  2000, 2300, 2500 i 2700 dinara mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima:

blagajna Beogradske arene (tel. blagajne: 220 20 50), Ticketline, Com Trade Shops, Plato Music Store, Tuckwood Cineplex.

Karijeru je započeo 1961. svirajući pod imenom Vens Arnold Koker (Vance Arnold Cocker), sa svojim bendom Vance Arnold and the Avengers, po klubovima Šefilda. Već 1963. nastupao je kao predgrupa velikim Rolling Stones-ima. Proboj na vrhove top lista na svim kontinentima ostvario je, danas klasikom i jednom od najboljih pesama svih vremena, With a Little Help of My Friends koja je nedeljama bila prva na američkoj top-listi.

Nastup na festivalu svih festivala, Vudstoku, 1969. godine, vinuo ga je u sam vrh rok muzike. Usledili su albumi Joe Cocker i Mad Dogs & Englishman live album koji se smatra njegovim kreativnim vrhuncem, praćen sjajnim singlovma i  obradama poput Honky Tonk Woman, Cry Me A River, Bird on the Wire  i Superstar. Album koji je sjajna fuzija soula i roka, reizdat je 2005. godine u luksuznom dvostrukom izdanju u čast 30. godišnjice izlaska njegova najboljeg muzičkog izdanja. Svoj povratak na scenu 80-tih i 90-tih obeležio je velikim hitovima Up Where We Belong za koji je osvojio Gremi (Grammy) nagradu, You Are So Beautiful, You Can Leave Your Hat On, When The Night Comes, N'oubliez Jamais, Unchain My Heart  i Feels Like Forever.
Najnoviji album Hymn For My Soul, koji je dobio najviše ocene kritičara, razlog je što će Koker nastupati kod nas. U Beogradskoj areni očekuje nas sjajan repertoar koji će predstavljati presek najboljih pesama u njegovoj karijeri.

{YouTubeVideo id=oQDakdp5WZ0}