Home Aktiviranje Prijavite se za učešće na međunarodnoj omladinskoj razmeni “A good(s) life” u...

Prijavite se za učešće na međunarodnoj omladinskoj razmeni “A good(s) life” u Italiji

195
0

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za učesnike na međunarodnoj omladinskoj razmeni „A good(s) life“ u Italiji, koja je zakazana za period 23.8.2018.-31.08.2018. (uključujući dolazni i odlazni dan).

Poziv za zainteresovane učesnike i vođu grupe je otvoren do 06.08.2018. u 10 sati ujutru. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni će biti 4 grupe (4 učesnika+1 lider).
Prijava se nalazi OVDE.

„A good(s) life“ je omladinska razmena koja učesnicima nudi priliku da diskutuju o održivom preduzetništvu. Glavna ideja koju želimo da prenesemo kroz razmenu jeste da je način za stvaranje posla koji ne žrtvuje životnu sredinu da bi maksimizirao profit, zaista moguć. Razmena podržava kreiranje ideja i zajedničko razmatranje načina na koji se to može postići. Aktivnosti razmene kreirane su tako da podstiču učesnike da razviju preduzetničke ideje koje slede ovakav pristup.

Razmena će se održati u malom mestu Monte Barro Regional Park, koje se nalazi u severnom delu Italije, u blizini mesta Lecco. Volonteri će biti smešteni u održivom hostelu Ostello Parco Monte Barro. Program razmene podrazumeva raznovrsne aktivnosti, među kojima su radionice neformalnog obrazovanja, sastanci sa različitim pojedincima i organizacijama, koje su iskusne u ovoj oblasti i obilasci na terenu.

Više o programu naći ćete OVDE.

04.08. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana uplate participaciju i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.

Razmena je namenjena mladima od 21 do 30 godina (organizatori mogu da prime mali broj učesnika od 18 -21 godinu, čija je motivacija za učešće i interesovanje za temu na visokom nivou). Iz Srbije će ići grupa od 4 učesnika sa jednim vođom grupe (bez gornje granice u godinama). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vođe grupe treba da imaju slično iskustvo. Ako ste stariji od 21. godine, možete aplicirati za vođu grupe.

Vođa grupe će imati obavezu da:

– Koordiniše kupovinu karata učesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo poželjno da idete svi zajedno)
– bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
– aktivno učestvuje u organizaciji aktivnosti razmene, zajedno sa ostalim koordinatorima i organizatorom
– predstavi rezultate razmene po povratku
– osigura da su svi učesnici doneli karte u MIS po povratku
– podeli rezultate razmene po povratku sa MIS-om (slike, filmić, kratka priča, radionica na temu za zainteresovane i sl.)

Vođa grupe je oslobođen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija do 275 evra na ime putnih troškova nazad, po povratku sa razmene.
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad maksimalno do 275 evra na račun. Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili, ili s prijavili za jedan od navedenih programa).
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam biti vraćeno do 275 evra kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Italiju. To može potrajati i do 4 meseca posle razmene.

Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, biće potrebno da tu prijavu i potpišete (za maloletne potpisuju roditelji). Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom ili potpisati u jednoj od naših partnerskih organizacija, kontakt tačaka.

Očekujemo vas!

Vaši Istraživači u partnerstvu sa organizacijom Legambiente