Home [njuz] POZIV ZA ORGANIZOVANJE RADIONICA ZA EVROPSKI VOLONTERSKI SERVIS

POZIV ZA ORGANIZOVANJE RADIONICA ZA EVROPSKI VOLONTERSKI SERVIS

49
0

Grupa “Hajde da…”, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i  sporta i SALTO resurs centra za jugoistočnu Evropu, raspisuje  POZIV ZA ORGANIZOVANJE RADIONICA ZA EVROPSKI VOLONTERSKI SERVIS 

 

Ukoliko je tvoja organizacija, opština ili kancelarija za mlade  (org/opš/KZM) zainteresovana da, u periodu od marta do maja, sazna  više o Evropskom volonterskom servisu i da predstavi mogućnosti ovog  programa Evropske unije mladima u tvojoj zajednici, pozivamo te da  nominuješ svoj/u grad/opštinu/selo za EVS radionicu! 

ŠTA JE TO EVS?

Evropski volonterski servis (EVS) je prilika za mlade uzrasta 17–30  godina iz Srbije da kao volonteri žive, uče i volontiraju u zemljama  EU za koju se sami opredele, tokom 2-12 meseci. Učestvovanje u EVS  projektima je za volontere iz Srbije besplatno, a bivaju im pokriveni  troškovi puta, stanovanja, učenja, ishrane i osiguranja za sve vreme  trajanja aktivnosti.

  ŠTA JE EVS RADIONICA?

EVS radionica će mladima od 17 do 30 godina približiti šta je Evropski  volonterski servis, koji su koraci odlaska na EVS, kako naći pravu  organizaciju iz EU, kako popuniti biografiju i motivaciono pismo, koji  su sve troškovi pokriveni, kako izgleda volontirati u EU itd. 

KAKO NOMINOVATI SVOJ GRAD/OPŠTINU/SELO ZA EVS RADIONICU?

U dokumentu koji možete preuzeti ovde može se naći više informacija, kao i prijavni  formular, koji je, ukoliko tvoja organizacija, opština ili kancelarija  za mlade želi da ugosti EVS radionicu, neophodno poslati na mejl  hajdeda@mladiuakciji.rs, najkasnije do 15. februara 2017. godine EVS radionice će biti realizovane u periodu od marta do maja 2016. godine. 

KONTAKT

Ukoliko imate neko dodatno pitanje, možete ga postaviti putem mejla  na: hajdeda@mladiuakciji.rs ili telefonom, na broj: 011/3233-634.