Home [konkursi] Traže se mladi heroji Srbije!

Traže se mladi heroji Srbije!

36
0

Svako vreme stvara svoje heroje. Tražimo mlade heroje, pokretače pozitivnih promena. Mlade ljude koji uprkos svemu i svima, svaki dan vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimalni doprinos da promene svoj život i svoje okruženje na bolje.

Po prvi put vodeći srpski brendovi: EXIT, zvanično proglašen za najbolji veliki evropski festival 2013. i NIS, najuspešnija kompanija u Srbiji objavljuju konkurs Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije u oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija.
 
Svako vreme stvara svoje heroje. U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije. Naša želja je da ih izvučemo iz anonimnosti, predstavimo javnosti i promovišemo kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve nas. Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovno na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu. 
 
U decembru će biti proglašeno kojih petnaest kandidata (po tri  najbolja iz svake oblasti) će dobiti priznanje Youth Heroes, a dobitnike će izabrati žiri sastavljen od predstavnika EXITa, NISa i uglednih pojedinaca iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija. Komisija će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50% vrednosti poena nosi dosadšnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 5 oblasti prijave; Kako je kanidatat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake 35% poena; planovi za budući razvoj kandidata nose 15% poena.
 
Konkurs je otvoren do 23. novembra 2015.
 
Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija. Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca kao što su diplome i uverenja o obrazovanju, prizanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.
 
Konkursni obrazac se može preuzeti na OVOM LINKU. Prijave sa popunjem konkursnim obrascem slati na exitfoundation@exitfest.org do 23. novembra 2015.