Home [njuz] “JobFair 14 –Kreiraj svoju budućnost!” sajam poslova i stručnih praksi

“JobFair 14 –Kreiraj svoju budućnost!” sajam poslova i stručnih praksi

36
0

Slike objava 28329Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta “JobFair 14 –Kreiraj svoju budućnost!” održaće se jubilarni, deseti put, 3. i 4. novembra ove godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Studentske organizacije BEST Beograd i EESTEC LK Beograd će i ove godine posetiocima predstaviti mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera u kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

 

Cilj ovog projekta, koji organizuju studenti volonteri, je smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje “odliva mozgova” u inostranstvo, što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo. Sajam godinama unazad predstavlja vezu između obrazovnog sistema naše države, kompanija kao poslodavaca i studenata.

Studenti će moći da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških  struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi. Sajam studentima nudi priliku da besplatno prisustvuju radionicama i predavanjima o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se bolje zaposlili nakon završenih studija.

Kao i proteklih godina, planirana su brojna predavanja i tribine, a od ove godine i Open Space Technology koncept radionica koji će studentima, kompanijama i stručnjacima obezbediti prostor da zajedno rade na trenutnim tehnološkim problemima u zemlji i predstave trendove u strukama zastupljenim na sajmu ove godine. Prijave se nalazena sajtu Sajma.

Studenti će takođe imati priliku da učestvuju u pravom razgovoru za posao koji će se organizovati na dane Sajma, a za koje studenti treba da se prijave popunjavanjem forme koja se nalazi na sajtu. Kompanije koje nude razgovor za posao su Ericsson, Vip, Mozzart, Telesign, Zuhlke, Orion i Asseco.

Interesovanje koje su studenti širom Srbije tokom prethodnih godina pokazali za JobFair doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma, stoga će se organizatori i ove godine potruditi da što više svojih kolega sa svih univerziteta dobije priliku da se uživo predstavi poslodavcima i upozna sa aktuelnim trendovima u svojoj struci.

Sajam poslova i praksi “JobFair 14 –Kreiraj svoju budućnost!” ove godine je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu, svi tehničko-tehnološki fakulteti i fondacija Ana i Vlade Divac.

Zvaničan sajt Sajma www.jobfair.rs     fejsbuk stranica www.facebook.com/jobfairrs