Home [konkursi] U toku nacionalni konkurs “Pokreni se za posao”

U toku nacionalni konkurs “Pokreni se za posao”

44
0

Zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Filip Moris, počinje novi ciklus nacionalnog konkursa “Pokreni se za posao” koji pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije.
Kroz program “Pokreni se za posao“ dodeljuju se bespovratna sredstva za kupovinu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa. Osim toga korisnicima je na raspolaganju veliki broj obuka, kao i savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka koji će ih uputiti u osnove malog preduzetništva.

 

U protekle četiri godine, zahvaljujući programu “Pokreni se za posao” pokrenuto je 278 malih i porodičnih preduzeća čime je omogućeno zaposlenje za oko 1000 ljudi.

– U okviru prošlogodišnjeg nacionalnog konkursa, za 110 grantova se prijavilo čak 3300 potencijalnih korisnika, što pokazuje da je preduzetnički duh u Srbiji itekako prisutan. Ekonomska situacija je zaista teška, i početnici u biznisu nemaju lak zadatak da se izbore u oštroj tržišnoj utakmici. Ipak, činjenica da, u okviru našeg programa, beležimo stoprocentnu uspešnost do sada podržanih 278 malih biznisa definitivno pokazuje da smo na dobrom putu. Kreativne preduzetničke ideje su neophodni činilac budućeg ekonomskog oporavka Srbije – rekla je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije Filip Moris.

“Pokreni se za posao” realizuje nevladina organizacija ENECA, a značaj i dobri rezultati konkursa u protekle četiri godine obezbedili su podršku i velikog broja partnera. Tako će Nacionalna služba za zapošljavanje, preko svoje mreže filijala i kancelarija, informisati nezaposlena lica i pomoći im oko prijavljivanja za program “Pokreni se za posao”.

Konkurs je otvoren od 17. oktobra 2013. godine do 31. decembra 2013. godine. Detaljnije informacije o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam formular prijave za konkurs možete naći na sajtu http://pokrenisezaposao.rs/.