Home [konkursi] Konkurs za finansiranje omladinskih projekata – resurs centar za beogradski okrug

Konkurs za finansiranje omladinskih projekata – resurs centar za beogradski okrug

50
0
Resurs centar za beogradski okrug, Građanske inicijative uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisuje
KONKURS za finansiranje OMLADINSKIH PROJEKATA U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTERIZMA MLADIH za beogradski okrug
U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Resurs centar za beogradski okrug, Građanske inicijative vas poziva da učestvujete na konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata „MLADI SU ZAKON”. 

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstiče aktivizam i volonterizam mladih širom Srbije! 

TEME KONKURSA:

Konkurs je namenjen vama, kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje:

• motivišete i druge mlade, stvarate uslove i aktivnosti za aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena
• učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme 
i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima
• promovišete solidarnost i humanost 
• promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
• promovišete zdrave i bezbedne stilove života
• učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
• podstičete preduzetnički duh kod mladih
• promovišete osnovne vrednosti EU među mladima.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije beogradskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Napomena za vas: ukoliko želite da se prijavite kao registrovano udruženje mladih, Resurs centar za beogradski okrug Vas može informisati o upisu u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta. Tokom trajanja programa, biće neophodno da budete evidentirani da biste ušli u proceduru izbora omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog prijavnog formulara do 15. juna 2013. godine na email: bojanaj@gradjanske.org, ili poštom na sledeću adresu: Građanske inicijative, Cara Dušana 70/5, Beograd sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs”.

Ovde možete preuzeti smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular.
Za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti Građanskim inicijativama putem elektronske pošte na email: bojanaj@gradjanske.org ili telefonom na broj: 011/ 3284 – 179.

Prijavi se na konkurs koji traje od 29. aprila do 15. juna 2013. godine!

AKTIVIRAJ SE i Ti!