Home [njuz] Mlada srpska naučnica na GEO naučnoj Međunarodnoj konferenciji u Beču

Mlada srpska naučnica na GEO naučnoj Međunarodnoj konferenciji u Beču

60
0

Gospođica Ana Đjuričić (master inženjer geodezije) učestvuje na GEO naučnoj Međunarodnoj konferenciji u Beču. Njeno izlaganje je danas u periodu od 15:30 do 17h.

Reč je o Evropskoj geonaučnoj konferenciji, koja se svake godine tradicionalno održava u Beču (ove godine od 7-12. aprila) i okuplja preko 2.000 istraživača i naučnika iz oblasti geonauka iz celog sveta na jednom mestu, pokrivajući sve discipline o proučavanju planete Zemlje i šire. Cilj EGU-a je da istraživači predstave svoj rad i svoje ideje i da razgovaraju sa stručnjacima iz svih oblasti geonauka.

Mladoj Ani Đuričić, komisija EGU Generalne skupštine 2013. Earth & Space Science Informatics (ESSI1.5) 3D Spatial Data, Analysis, Visualization and Infrastructures in Geosciences – From 3D Point Clouds to Information, prihvatila je 30. januara 2013.godine prijavu publikovanja naučno-istraživačkih rezultata na temu: “Extraction of Forest Roads from Full-waveform ALS data”. Kako navodi, njen cilj je da kao “ambasador” svoje generacije, katedre za Geodeziju i geoinformatiku, Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavi i promoviše najbolje iz Srbije radi razvoja u tehnološkom i naučnom smislu, kao i kretanja ka liderskim mestima u naučnim oblastima poput laserskog skeniranja iz vazduha (LiDAR-a). Sam odlazak na konferenciju je pomogla Fondacija Studenica čiji je Ana ponosni stipendista.

Dodatne inormacije možete nać i na sajtu same konferencije:

http://www.egu2013.eu/