Home [njuz] Studenti iz celog sveta rešavali studiju slučaja za nacionalni brend FIAT...

Studenti iz celog sveta rešavali studiju slučaja za nacionalni brend FIAT 500 L

50
0

 

Ukupno 48 studenata iz Azije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije i Okeanije i Evrope, rešavalo je studiju slučaja za trenutno najpopularniji proizvod kompanije Fiat Automobili Srbija – FIAT 500L.

Kompanija Fiat Automobili Srbija, kao premium partner prvog globalnog studentskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi (BBICC), studentima je zadala studiju slučaja pod nazivom „Fiat Automobile Serbia’s brand challenge: Proudly made in Serbia – think globally act locally”, za najaktuelniji i ujedno veoma traženi globalni proizvod – FIAT 500L.

„Želeli smo da studentima omogućimo da svoja teorijska znanja primene na rešavanje studije slučaja za trenutno jedan od najpopularnijih proizvoda na domaćem tržištu. Ovo je ujedno i nastavak kampanje Proudly made in Serbia, koju smo pokušali da približimo i stranim studentima. Bila je ovo odlična prilika da mladi iz čitavog sveta razmišljaju “srpski”, ali i prilika za nas da vidimo kako oni vide rešenja za jedan srpski brend”, rekao je Geri Klark, komercijalni direktor kompanije FAS, a ujedno i predsednik ovogodišnjeg žirija.

Studenti su rešavali tri zadatka koji su se odnosili na BTL aktivnosti za brend 500 L, CRM platformu koja bi omogućila ostvarenje prodajnih rezultata za brend 500 L, zatim izgradnju lojalnosti kod kupaca, kao i izgradnju korporativnog brenda FAS-a i strategije brendiranja zaposlenih kako bi oni kao ambasadori uticali na jačanje samog koprorativnog brenda.

„Bilo nam je veoma važno da izaberemo lidersku srpsku kompaniju i nove ideje za tržište Srbije. Organizovali smo prevoz od aerodroma do hotela u novom modelu 500L kako bi takmičari imali priliku da dožive i lično iskustvo pre dobijanja studije slučaja. Studentima je bilo izazovno da istražuju automobilsko tržište Srbije, da analiziraju poziciju 500 L i FAS brenda i predlažu preporuke za buduće poslovanje”, rekla je Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja.

Od 12 internacionalnih timova na ovom takmičenju za najbolji tim proglašen je National University of Singapore, drugo mesto osvojio je Thammasat University sa Tajland, a treće Simon Frayser University iz Vankuvera.