Home [akcija] Prijave za Dan D 2013

Prijave za Dan D 2013

36
0

Međunarodni festival dizajna DAN D ove godine održaće se u kompleksu TŽV GREDELJ i na nizu drugih lokacija u Zagrebu s temom “Dizajn i grad”.

Prijave za centralnu D-IZLOŽBU otvorene su od 27. marta do 15. aprila, a za učestvovanje na D-MARKETU do 5. maja 2013. godine.

Učestvujte na D-IZLOŽBI 2013!

TŽV Gredelj 14 – 16. 6. 2013.
organizatori: HDD / Paprika
lokacija: Strojarska bb Zagreb

Pozivaju se svi zainteresovani za učestvovanje na izložbi dizajna namenjenoj mladim autorima, koja će se održati u okviru festivala Dan D od 14. – 16. juna 2013. u bivšem fabričkom kompleksu Gredelj. Prijave za učestvovanje primaju se do 15. aprila 2013.

Poziv uključuje prijavu već realizovanih radova ili radova koji tematizuju Dizajn i grad kao polazišnu tačku ovogodišnjeg festivala. Na sajmu za mlade autore mogu učestvovati studenti i profesionalni dizajneri, starosti do 35 godina (ako je reč o grupi autora, kao kriterijum se uzima matematički prosek njihovih godina koji ne sme preći 35) koji deluju u područjima dizajna interakcija, produkt, grafičkog, modnog, konceptualnog dizajna i sl.

Ove godine  trajanje manifestacije produžava se na sedam dana. Festival započinje nizom aktivnosti u ponedjeljak 10. juna u centru Zagreba. Jezgra manifestacije odigraće se u napuštenoj fabrici Gredelj od 14.-16. juna, a nje glavni deo činiće upravo izložba mladih dizajnera, tzv. D-izložba. Petak, 14. jun rezervisan je kao i prošle godine za Dizajn i preduzetništvo i Dizajn i edukaciju, subota 15. jun za tematske programe, a nedelja 16. jun ostaje dan za relaksaciju, igru, radionice za decu, stručna vođenja.

Zainteresovani izlagači prijavljuju se putem on-line prijavnice koja osim opštih podataka o autoru/timu sadrži i nekoliko referentnih radova kao i osnovni koncept izložbene prezentacije na Danu D. Studenti mogu izlagati radove nastale u okviru obrazovnih institucija, pod uslovom da jasno istaknu da su radovi mentorisani (odnosno da nastup usklade sa pravilima svoje edukativne institucije, ako su ona propisana).
Pre ispunjavanja prijavnice pripremite sledeće:
– kratku biografiju (do pola kartice teksta / 900 znakova)
– svoju fotografiju (.jpg, širine 1000 px)
– portfolio (izbor do 5 referentnih radova – slike i opis; .pdf dokument ne veći od 2,5 MB)
– opis koncepta izlaganja (tekstualno objašnjenje duljine pola kartice / 900 znakova)
– slike/skice koncepta izlaganja
Za potrebe izrade web stranica izložbe prilaže se digitalni zapis rada u .jpg formatu, RGB, 72 dpi, širine 1000 px).
Za potrebe izrade Dan D novina prilaže se jedan prikaz rada prema odabiru autora i to u .tif formatu, CMYK, 300 dpi, dimenzija približnih A4. Ukoliko autori nemaju spremnu fotografiju koncepta za objavu u D Novinama, tolerisaće se naknadna dostava materijala do 15. maja 2013. na info@dan-d.info.

Konačan popis izlagača biće objavljen do 20. aprila 2013. godine. Organizatori će na osnovu kvaliteta predloženih koncepata napraviti selekciju, a prednost će imati radovi koji se bave ovogodišnjom tematikom. Odabrani autori su dužni dostaviti tehnički opis svog izlagačkog mesta (vidi detalje u Tehničkim uslovima i uputima) najkasnije do 15. aprila 2013. na info@dan-d.info.

Izlagači koji svoje projekte žele da prezentuju unutar Bloka Dizajn i preduzetništva u petak, 14. juna, dužni su to naglasiti na prijavnici, i pripremiti prezentaciju trajanja 5 minuta. Prezentaciju treba pripremiti prema naknadno dostavljenim uputstvima, i poslati na mail info@dan-d.info najkasnije do 1. juna 2013. godine.

Učestvujte na D-MARKETU 2013!

TŽV Gredelj 14. – 16. 6. 2013.
organizatori: HDD / Paprika
lokacija: Strojarska bb Zagreb

Pozivaju se svi zainteresovani za učestvovanje na D-marketu – prodajnoj izložbi dizajna koja će se održati u okviru festivala Dan D od 14. – 16. juna 2013. u bivšem fabričkom kompleksu Gredelj. Prijave za učestvovanje primaju se do 5. maja 2013.

Prodajna izložba, prvi put uvedena 2011. godine, u kojoj se reflektuje tržišni potencijal dobrih dizajnerskih rešenja, predstavlja svojevrsni kontrapunkt izložbi mladih još neafirmisanih autora. Market u relaksiranoj atmosferi okuplja probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove i nosioce malih kvalitetnih produkcija. D–market izvrsna je platforma za promociju novih proizvoda, a dizajnerima i proizvođačima omogućuje direktnu komunikaciju s potencijalnim kupcima.

Na D-market mogu se prijaviti kompanije, udruženja, izdavači, dizajn shopovi, slobodni umetnici sa visoko kvalitetnim samoiniciranim maloserijskim ili industrijskim proizvodima, bez obzira na kategoriju ili funkcionalnu pripadnost.

Zainteresovani izlagači prijavljuju se putem on-line prijavnice koja osim opštih podataka sadrži prikaze štanda i prodajnih materijala.

Pre ispunjavanja prijavnice pripremite sledeće:
– kratak profil kompanije / udruženja / shopa ili biografiju ako je reč o samostalnom autoru (do pola kartice teksta / 900 znakova)
– opis koncepta izlaganja (do pola kartice teksta / 900 znakova)
– fotografije proizvoda ili štanda
Za potrebe izrade web stranica izložbe prilaže se digitalni zapis rada po vašem izboru u .jpg formatu, RGB, 72 dpi, širine 1000 px.
Za potrebe izrade D-novina prilaže se jedan prikaz rada i to u .tif formatu, CMYK, 300 dpi, dimenzija približnih A4.

Organizatori će na osnovu kvaliteta pristiglih ponuda napraviti selekciju. Konačan popis izlagača biće objavljen do 10. maja 2013.

Odabrani autori su dužni da dostave tehnički opis svog izlagačkog mesta (tlocrtni prikaz, elemente postava) najkasnije do 15. maja 2013. na info@dan-d.info.