Home [akcija] Konkurs – „Vračarski umetnici-kako oni stvaraju…“

Konkurs – „Vračarski umetnici-kako oni stvaraju…“

42
0

Udruženje „Mladi kadrovi“ počinje sa realizacijom projekta „Vračarski umetnici-kako oni stvaraju…“ koji finanisira gradska opština Vračar.
Projekat ima za cilj unapređenje položaja umetnika sa Vračara, odnosno njihovu promociju i afirmaciju, predstavljanje njihovog stvaralaštva, kao i umrežavanje i podsticanje zajedničke saradnje kroz različite aktivnosti.
Fokus ovogodišnjeg projekta su radovi iz oblasti fantastike, naučne-fantastike i horora, čime će umetnici sa Vračara biti deo Festivala srpskog filma fantastike, koji će jedan svoj program imati u prostorijama Opštine Vračar.
Na otvaranju zajedničke izložbe umetnika sa Vračara, u novembru ove godine, biće prikazani i nagrađeni filmovi sa Festivala srpskog filma fantastike, čije će sedmo izdanje biti održano od 18. do 21. oktobra ove godine u Domu omladine i Kinoteci.

Pozivamo sve akademske umetnike sa prebivalištem na Vračaru (vajare, slikare, fotografe, kostimografe, scenografe…) koji žele da budu deo ovog projekta, da se prijave za učešće slanjem svoje biografije i predloga radova koje bi izlagali na imejl adresu mladikadrovi@yahoo.com
Rok za prijavljivanje je 5. oktobar.

Izabrani umetnici biće naknadno kontaktirani.