Home [akcija] Otvaranje preuređenog prostora za aktivnosti osoba sa smetnjama u razvoju

Otvaranje preuređenog prostora za aktivnosti osoba sa smetnjama u razvoju

45
0
Sreda 26. septembar 2012. ArtCENTAR – Živimo Zajedno (Višnjićeva ulica 3, Beograd) od 19:00
Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju ,,Živimo zajedno” dobilo je na korišćenje prostor u beogradskoj ullici Višnjićeva br 3 koji je do skoro bio ruiniran i napušten.

Neformalna grupa mladih „InovARTisti” je u okviru akcije „Da stvaramo zajedno” uredila prostor kog će osobe sa smetnjama u razvoju (čiji se dnevni boravak nalazi nadomak ovog prostora) moći da koriste za svoje aktivnosti.

Raznovrstan umetnički program obeležiće otvaranje ovog prostora koje je planirano za sredu 26. septembar 2012. godine od 19:00 časova.

U uređenom prostoru korisnici/e dnevnog boravka imaće prilike da izrađuju i prodaju rukotvorine, osmišljavaju i izvode predstave, priredbe i druge kreativne aktivnosti, kako u samom prostoru, tako i na platou ispred njega.

Čišćenje, izbacivanje otpada, recikliranje, krečenje, stolarski i farbarski radovi samo su deo aktivnosti koje su InovART-isti sproveli uz pomoć lokalnog stanovništva i samih korisnika/ca dnevnog boravka.

Akciju „Da stvaramo zajedno” sprovodi grupa InovARTisti u okviru projekta „Mladi su zakon” kog finansira Ministarstvo omladine i sporta a sprovode Građanske inicijative kao resurs centar za teritoriju grada Beograda.

Za više informacija molimo kontaktirajte: Jovanu Urošević: 064/1049934 e-mail: eudajimonija@gmail.com