Home [treninzi] Radionice nevidljivog teatra

Radionice nevidljivog teatra

75
0

Grupa “Hajde da…” organizuje u periodu od 29. septembra – 03. oktobra 2012. radionice nevidljivog teatra u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16, Beograd).

“Nevidljivi teatar” je jedan od oblika “Teatra potlačenih” – teatarske forme koju je razvio poznati brazilski reditelj i pisac Augusto Boal. Kroz proces rada se kreiraju dramske scene ugnjetavanja, marginalizacije i obespravljenosti koje se potom izvode negde u javnim prostorima (ulica, tržni centar, banka…) kao da se realno u tom trenutku događaju. Autentične reakcije prisutnih su način da se dobiju relevantni podaci o stavovima građana o društvenim pitanjima.

Radionice su namenjene osobama (starijim od 18 godina) iz Beograda i bliže okoline, pripadnicima nekih od društvenih grupa – osobama sa invaliditetom, veteranima ratova 1991.-1999., pripadnicima LGBT populacije i mladim umetnicima, koje žele da se upoznaju sa ovim sistemom rada i da učestvuju u radu mešovite grupe učesnika. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi želele da steknu novo i drugačije pozorišno iskustvo. (Više informacija o radionicama možete naći na ovom linku).

Zainteresovani mogu da se prijave tako što će popunjen upitnik za učesnike/ce (možete ga naći na ovom linku) poslati na e-mail marko@hajdeda.org.rs najkasnije do 21. septembra 2011. u 14h.

Radionice se realizuju uz podršku Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu.

 

Grad Beograd

Skupština grada Beograda
Sekretarijat za kulturu.