Home [njuz] Film Vudu Popaja na DVD-ju

Film Vudu Popaja na DVD-ju

60
0

vudu_popajDistributerska kuća MCF MegaCom Film objavljuje DVD izdanje “Napad na stanicu ekspres” po scenariju Vudu Popaja, a u režiji Branislava Radovanovića i Vudu Popaja koje se od petka 13. jula nalazi u prodaji.Glavni junaci filma “Napad na stanicu ekspres” žive u disharmoniji sa mislima i govorom.

 Iz tog razloga ni ton se ne poklapa sa slikom, kao rezultat globalne disharmonije u kojoj se svet danas nalazi. Ova disharmonija će postojati kako u filmu čiji protagonisti streme ka slobodi, tako i u životima gledaoca koji žele tu slobodu a ne znaju od čega zapravo treba da se oslobode.

Polazeći od te ideje i poruke autor filma Vudu Popaj naglašava da je ovo je verovatno prvi film kod nas koji je sniman najpre tonski a zatim vizuelno. U snimanju su korišćene kamera, 2D i 3D tehnike kako bi vizuelni doživljaj bio što sadržajniji i bogatiji. Vudu Popaj se pojavljuje kao scenarista, glavni glumac, radio voditelj i kao korežiser sa Banetom Radovanovićem, ali i kao tvorac celokupnog radijskog programa jer film prikazuje sve forme radijskog novinarstva (studijski intervjui, snimci sa terena, špice, kvizovi…). Sve numere u filmu su parodije na domaće i strane hitove koje će se prvi put čuti u ovom filmu.

Ključni momenat dešavanja je priča o dreždalicama, jer ona otkriva da li je radnja filma java ili san. Pored profesionalaca neki od glumaca su prvi put na filmu. To su Popajevi prijatelji i poznanici koji se kako on kaže pre svega ističu po perfektnom osećaju za imitaciju i improvizaciju i nadrealnim smislom za humor.

„Pored osnovne poruke koju nosi, ovim filmom sam želeo da plasiram naš autentičan, zdravorazumni humor koji je ispunjen žargon furgon izrazima i koji toliko nedostaje domaćim komedijama“ , kaže Popaj o ideji svog prvog filma. U filmu se pored glumaca i prijatelja pojavljuju kao specijalni gosti Ana Stanić, Vanja Bulić, Zoran Kesić, Žika Milenković, Goran Šobić Sirano, Snežana Arnautović, Taurunum boys, Joca Ćuran Šućur… O tome kako su se svi našli na filmu, Popaj kaže:

„Moj saradnik Bane  Radovanović nije mogao da veruje kako se sve to snimalo, pogotovo kako sam izveo da se specijalni gosti, naše poznate ličnosti pojave na snimanju 25 minuta nakon poziva, iako je bila nedelja popodne. A kako sam ih ubedio da dodju, rekao sam im da sam voditelj na radiju i pozvao ih u emisiju“.

DVD izdanje „Napad na stanicu Ekspres“ sadrži dužu i kraću verziju filma (30’) koja je prevedena na engleski, nekoliko muzičkih spotova i foto galeriju sa scenama iz filma.