Home [akcija] „IGRALIŠTE“ Poštujmo razlike, učimo jedni od drugih!!!

„IGRALIŠTE“ Poštujmo razlike, učimo jedni od drugih!!!

56
0

Neformalna grupa mladih ljudi po prvi put u Lebanu organizuje projekat „Igralište“ od 13. do 19. septembra, u sklopu konkursa „Mladi su zakon“, Ministarstva za omladinu i sport, koji ima za cilj edukovanje osnovaca o različitim aktuelnim temama i razmenjivanje iskustva o istim.

Projekat obuhvata interaktivne radionice koje apostrofiraju teme kao što su: Tolerancija, Održivi razvoj i Evropska Unija. Cilj radionica je da kroz neformalne programe i praktične primere predstavi učesnicima na zanimljiv način već navedene teme i probleme u okviru njih.

Realizacija je na lokalnom nivou, uključuje 60 osnovaca, 8-og razreda iz dve škole;Vuk Karadžić i Radovan Kovačević. Sa njima na radionicama radiće mladi iz Jablaničkog okruga; studenti Pedagogije, Ekologije, Psihologije, Engleskog jezika i Ekonomije.

Nakon radionica biće organizovan besplatni „Čas Yoge u prirodi“ za sve građane Lebana. Neformalna grupa „UZOM“ iz Lebana okuplja ljude koji žele promeniti nešto u svom okruženju i ostvariti pozitivan uticaj na mlade.

Projekat „Mladi su zakon – Jablanički okrug“ realizuje organizacija Narodni Parlament iz Leskovca a finasira Ministarstvo omladine i sporta.