Da li želiš da osvojiš iPad 3 i dobiješ priliku da sprovedeš svoj projekat? Prijavi se na “Konkurs za najbolju omladinsku ideju”!

0

British Council u Srbiji poziva sve mlade koji imaju između 16 i 36 godina da se prijave na konkurs za najbolju omladinsku ideju. Ako ste mladi, kreativni, želite da promenite nešto u svom kraju, gradu, naselju ili širem okruženju, prijavite se za ovaj konkurs.

Konkurs za najbolju omladinsku ideju se organizuje u okviru nedelje Aktivnih građana, kada učesnici programa iz 28 gradova i opština sprovode svoje projekte koji su rezultat aktivnosti na programu Aktivni građani. Više informacija, možete naći na našoj internet stranici.

Finansijski ćemo podržati najoriginalniju ideju, najuspešniji učesnici će dobiti vredne nagrade, a svi koji učestvuju će imati priliku da usavrše svoje veštine komunikacije.

 

Kada dobijemo tvoj video materijal, postavićemo ga na ovu Facebook stranicu i svi zainteresovani moći će da glasaju za najbolju ideju i prezentaciju jednostavnim „lajkovanjem”. Sve prijave će, pored Facebook fanova, ocenjivati i stručni žiri sačinjen od predstavnika British Council-a i partnerskih organizacija aktivnih u oblasti omladinske politike.

Prvu nagradu će dobiti učesnik/ca koji/a bude imao/la najviše bodova stručnog žirija. Pobednik/ca osvaja iPad 3 i sredstva za realizaciju ideje (50.000 RSD).

Nagradu publike će dobiti učesnik/ca koji bude imao najviše lajkova na Facebook grupi. Pobednik/ca osvaja iPod Touch.

 

Snimi video ne duži od 90 sekundi u kome ćeš predstaviti svoju ideju za unapređenje zajednice. Ova tehnika prezentacije zove se „elevator pitch” i ovakav video treba da bude zanimljiv, ubedljiv i kratak (ne duži od 90 sekundi koliko traje prosečna vožnja liftom). „Elevator pitch” je veština koju usavršavaš vežbom i pomaže ti da u kratkom vremenskom roku uspešno preneseš svoju ideju drugima i ubediš donosioce odluka da podrže baš tvoju ideju/inicijativu.


Krajnji rok za slanje video materijala je 30. septembar 2012. godine.

Glasanje na Facebook grupi počinje 3. oktobra i trajaće do 1. novembra.

Detaljne instrukcije za prijavu možete naći u ovom dokumentu.

Za više informacija o projektu Aktivni građani molim Vas da kontaktirate Aleksandra Borisavljevića iz naše kancelarije u Beogradu.

Previous articleVREVA – Ulični festival aktivizma uskoro po prvi put u Beogradu
Next article„IGRALIŠTE“ Poštujmo razlike, učimo jedni od drugih!!!