Home [ volontiranje ] Ove jeseni ispiši nove stranice uz volontersku razmenu u inostranstvu

Ove jeseni ispiši nove stranice uz volontersku razmenu u inostranstvu

105
0

Međunarodna studentska organizacija AIESEC organizuje program internacionalnih volonterskih razmena na kojima će naši studenti imati priliku da budu deo važnih projekata i 6 do 10 nedelja provedu u Ukrajini, Portugalu, Mađarskoj ili nekoj drugoj zemlji. Studentima se pruža prilika da ove jeseni steknu iskustvo u oblastima koje ih zanimaju, da usavrše svoje prezentacione veštine i engleski jezik, upoznaju drugačiju kulturu i nove ljude i pozitivno utiču na društvo.

Daca Mitrović je jedna od naših studentkinja koja je u Portu (Portugal) bila deo internacionalnog projekta “Make it possible” čija su tema milenijumski ciljevi. Rad na projektu je otpočeo seminarom “National trainee days” u Lisabonu na kom je imala priliku da upozna preko 60 praktikanata iz 25 zemalja koji su radili na istoimenom projektu širom Portugala. “Seminar je bio veoma intenzivan, ali dobro organizovan i zanimljiv, tako da sam bila nestrpljiva da se vratim u Porto i stečeno znanje primenim u praksi. Na početku je bio mali izazov sporazumeti se sa decom koja znaju samo osnove engleskog jezika, ali do kraja prakse uz mene su naučili čak i nekoliko srpskih reči, a ja sam poboljšala znanje portugalskog.” Praksu opisuje kao najintenzivnije iskustvo učenja i sopstvenog razvoja koje bi svima preporučila. “Inače, hrana u Portugalu je odlična, ljudi gostoprimljivi i komuniktivni, tako da ako se dvoumite, razmislite još jednom”, dodaje Daca.

 

Ako i ti želiš da stekneš slično iskustvo, da usavršiš engleski jezik, družiš se i napreduješ, prijavi se na www.aiesec.org.rs i iskoristi mogućnost koju ti AIESEC pruža.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u 110 zemalja sa preko 60.000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih nacija kao najveća studentska organizacija na svetu.