Home [njuz] Kafe Pedagogija

Kafe Pedagogija

46
0

penCentar za likovno obrazovanje, predstavlja novi stalni program pod nazivom Kafe Pedagogija.
Svakog meseca u prostoru Šumatovačke i Vračarske bašte naš gost, a Vaš domaćin biće neko od zapaženih autora iz oblasti kulture i umetnosti.

Prvi gost koji otvara Kafe Pedagogija u četvrtak 19. jula od 20 sati u Vračarskoj bašti, u Šumatovačkoj 122, biće Mihael Milunović, nekadašnji polaznik Šumatovačke, umetnik sa zapaženom internacionalnom reputacijom, svetski putnik, gurman i hedonista, koji će podeliti sa nama svoj doživaljaj Maroka, zemlje u kojoj je nedavno profesionalno boravio i predstaviti radove iz najnovije serije slika pod nazivom Senke sveta.

Sa svojih mnogobrojnih putovanja, pored profesionalnih uspeha, beleži uvek sjajne i neobične doživljaje, ali i dobre i ukusne recepte koje voli da podeli sa svojim prijateljima.

Pozivamo Vas da se uz specijalitete po receptu našeg gosta Mihaela Milunovića uz interesantne i inspirativne teme, opustite i uživate u svetu kreativnosti i ideja, a mi ćemo se potruditi da zagolicamo Vaša čula i podstaknemo Vašu radoznalost.

Molimo Vas da potvrdite dolazak na telefon 0605040572 ili na adresu ksenija@sumatovacka.rs

Programom Kafe Pedagogija Šumatovačka širom otvara vrata za sve sugrađane bez obzira da li imaju profesionalno znanje ili interesovanje za umetnost, jer se umetnost, kao i hrana spontano primaju i čine da se razvijamo kao pojedinci i društvo u celini.

Mihael Milunović, živi i radi između Beograda i Pariza, izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, među kojima je veliki broj značajnih internacionalnih selekcija, a njegova se dela nalaze kolekcijama kao što su: Kolekcija Azrak, Marakeš, Maroko (Collection Azraq); Fondacija Esterhazi, Austrija (Stiftung Esterhazy); Umetnička kolekcija Šumatovačke − Work in Progress, Beograd, Srbija; Muzej savremene umetnosti u Beču, Austrija; Muzej savremene umetnosti Palata Forti, Verona, Italija (Museo d’Arte Contemporanea Palazzo Forti); Muzej umetnosti i industrije, Sent Etjen, Francuska (Musee d’Art et d’Industrie); Muzej savremene umetnosti, Beograd, Srbija; Kolekcija Moet Šandon, Francuska (Moët Chandon, Epernay), kao i u mnogim privatnim kolekcijama širom sveta.Dilpomirao je na odseku slikarstva u klasi prof. M. Antonovića na Fakultetu likovnih umetnosti 1992. Magistrirao na istom fakultetu 1995. godine. Specijalizirao je slikarstvo u klasi prof. V. Veličkovića na Akademiji u Parizu (l’Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris) 1995-1996. godine. Laureat je nagrade Fondacije Pjer Ogist Renoar, Francuska za 1997. godinu i dobitnik otkupne nagrade 28 Memorijala Nadežde Petrović u Čačku 1994. godine.Prva tema koju ćemo predstaviti u okviru programa Kafe Pedagogogija jesu Umetničke kolekcije. Značaj jednog naroda i jedne države ogleda se upravo u svesti o sopstvenoj vrednosti, koja je vidljiva u oblasti dostignuća čime predstavljaju njegovu kulturu i kutlurnu baštinu. Šumatovačka je zahvaljujući ulozi koju je tokom prethodnih šest i po decenija imala u oblasti kulture i umetničkog obrazovanja, stekla uslove da ponudi jednu moguću platformu za sagledavanje, komentarisanje i prezentaciju tih vrednosti kroz projekte kao što su Umetnička kolekcija − Work in Progress, Virtuelni muzej Šumatovačke, Kafe Pedagogija itd.