Home [ volontiranje ] Međunarodni kamp za mlade “Kroz lupu sećanja 2012”

Međunarodni kamp za mlade “Kroz lupu sećanja 2012”

110
0

student4Nakon rata: Politika pomirenja kao osnova evropske saradnje
Niederbronn-les-Bains (Francuska), 15 – 27. jul 2012.


U periodu 15 – 27. jul 2012. u Niederbronnu će se održati francusko-nemačko-srpski omladinski kamp Kroz lupu sećanja. Kamp organizuje Volksbund Deutsche Kriegsgraeberfuersorge e.V. iz Nemačke u saradnji sa Kulturklammer-centar za kulturne interakcije iz Srbije i Centre Europeen Robert Schuman iz Francuske.
Pozivamo vas da nam se pridružite na našem obrazovnom putovanju i pozabavite se temom „Politika pomirenja kao osnova za saradnju u Evropi“. Posetićemo istorijska mesta, kao i mesta koja svedoče o prošlosti (ratno groblje u Niederbronnu, Verdun, kuću Roberta Šumana…). Tokom profesionalno vođenih filmskih radionica pretočićemo novostečene utiske u kratke filmove. Na taj način postavićemo pitanje o zajedničkoj budućnosti naših zemalja. Šta znače ova mesta za našu savremenu istoriju i kako su ona povezana sa evropskom sadašnjošću? Koliko je daleko rat od nas danas i šta (za nas) znači pomirenje?
Pozvani su da se prijave mladi uzrasta 18-25 godina koji smatraju da svojom motivisanošću, znanjem i kreativnošću mogu doprineti tematizovanju evropske kulture sećanja i identifikovanju mesta zajedničkog sećanja, koji se interesuju za istoriju Evrope, posebno Francuske, za procese evropskih integracija, filmsku umetnost i druženje u međunarodnoj grupi.
Prijavljivanje za polaznike/ce iz Srbije: popunjen prijavni formular, kratku biografiju i motivaciono pismo pošaljite na e-mail adresu: info@kulturklammer.org sa naznakom “Prijava za kamp 2012”.
U prilogu vam šaljemo tekst sa više detalja o kampu i uslovima učešća, kao i prijavni formular.
Sve informacije vezane za proceduru prijavljivanja, kao i obrazac za prijavu možete pronaći i na: http://www.kulturklammer.org/view/170  
Konkurs je otvoren do 25.05.2012. godine.
Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

 

K U L T U R K L A M M E R
centar za kulturne interakcije

T   +381 11 2455437
F   +381 11 2455437
M   +381 64 3709714
E   info@kulturklammer.org
W   http://www.kulturklammer.org