Home [njuz] Petar Bugarski najuspešniji mladi preduzetnik Beograda

Petar Bugarski najuspešniji mladi preduzetnik Beograda

55
0

work5Na manifestaciji koja se realizuje u saradnji sa Privrednom bankom Beograd i Regionalnim centrom za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, prijavilo se 20 mladih ljudi, a u užem izboru od osam najuspešnijih, najbolji je Petar Bugarski, proizvođač začinskog bilja iz Obrenovca, koji je kao nagradu od kompanije Verano dobio automobil.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je dodeli nagrade „Uspešni mladi preduzetnik Beograda 2012″.

– Grad nekoliko godina unazad pomaže onima koji imaju hrabrost da pokrenu svoje poslove. Pre tri godine, kada je počinjala ekonomska kriza, platili smo prvu ratu start-ap kredita preduzetnicima iz Beograda, a zajedno sa bankom Inteza, uz kamatu od 3,5 odsto, plasirali smo 350 miliona dinara za mala i srednja preduzeća. Istovremeno smo se potrudili da naša gradska preduzeća budu profitabilna – u njima danas radi 20.000 ljudi, a preuzeli smo i PKB koji ima 2.000 zaposlenih – rekao je Đilas.

On je izrazio i uverenje da Srbija ima šansu samo kada se spoje energija ogromnog broja preduzetnika i mladih preduzetnika i javna gradska i državna preduzeća sa odličnim menadžmentom.

– Ponosam sam što u Beogradu imamo ljude poput ovih preduzetnika, koji imaju takvu energiju i mogu da pokrenu stvari napred – naglasio je Dragan Đilas i pozvao ih da se gradu Beogradu obrate za svaku pomoć koja im je potrebna.

Na konkurs su se prijavila 23 mlada preduzetnika, od kojih je izabrano osam – oni su imali priliku da u Privrednoj banci Beograda predstave svoje kompanije i posao kojim se bave.

Laptop i multifunkcionalni printer (treća nagrada) dobila je Sonja Konjović, vlasnica samostalne zanatske radnje „Ninia”, paket treninga za profesionalno usavršavanje (druga nagrada) dobio je Dušan Uzelac, osnivač kompanije „Dubes”, a automobil „pežo 107″ (prva nagrada) dobio je Petar Bugarski, osnivač kompanije „Fud&Soul”. Ova kompanija se bavi gajenjem i distribucijom začinskog bilja i salata, kao i razvojem i projektovanjem objekata za plasteničku proizvodnju.

– Nagrada „Uspešni mladi preduzetnik” za mene je veliki podsticaj u poslu kojim se bavim i pokazatelj da sam na pravom putu. Ona je i poruka drugim mladim ljudima da i u današnje vreme mogu da budu uspešni u preduzetništvu – rekao je Petar Bugarski.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Željko Ožegović i zamenica sekretara za privredu Stanija Višekruna.

Izvor: Studio B