Home [konkursi] Konferencija Blok 2012 – studentski konkurs

Konferencija Blok 2012 – studentski konkurs

67
0

student6Organizacioni Tim Četvrte međunarodne Konferencije BLOK 2012, sa ciljem da popularizuje ideje i teme ovogodišnje konferencije BLOK, čiji je centralni panel Vertical City posvećen visokim objektima ima nameru da pokloni 10 nagradnih kotizacija za predavanja 10. i 11. maja u ZIRA Centru u Beogradu, studentima arhitekture, dizajna, i srodnih oblasti sa teritorije Republike Srbije.

Tim povodom, Organizacioni Tim Četvrte međunarodne Konferencije BLOK,

raspisuje javni studentski anketni konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje visokog objekta /skyscraper-a/ koji se odlikuje – inovativnim rešenjem u pogledu forme, tehnologije, materijala, programa, originalne estetike, i prostorne organizacije.

Raspis konkursa sa svim informcijama, template postera, DWG podloga, kao i sve informacije nalaze se na sajtu www.blok.rs

Od studenata se očekuje prezentacija idejnog rešenja (vizije), vizionarski predlog za skyscraper na plakatu zadatog formata A1(59,4x84cm). Raspisivač konkursa nudi slobodan izbor učesnicima, u smislu dve lokacije – prva, lokacija A, je po slobodnoj volji, a druga – lokacija B je Novi Beograd, blok 42. Projekat koji se prezentuje može biti rađen povodom nekog ranijeg konkursa, ili drugim povodom, kao i studentski projekat rađen u okviru univerzitetske nastave na nekom od predmeta. Pravo učešća na konkursu imaju svi studenti arhitekture, dizajna, enterijera, građevine i srodnih oblasti sa svih Univerziteta, iz Republike Srbije. Na konkursu mogu studenti osnovnih i poslediplomskih, kao i BSc., master, i doktorskih studija, kao i apsolventi, upisani na fakultete, više škole, akademije, i visoke škole u Srbiji.

Pozivaju se svi studenti da uzmu učešće na konkursu.