Javni nastup – obuka u Inforoom-u

0
SHARE

student7Program je koncipiran sa ciljem da se polaznici upoznaju sa elementima potrebnim za savladavanje problema sa kojima mogu da se suoče prilikom nastupa pred auditorijumom, od intervjua do televizijskog nastupa.

Cilj obuke je maksimalno iskorišćavanje spostvenih resursa i artikulacija postojećih znanja i njihova primena i realnoj situaciji. Program je zasnovan na maksimizaciji empirijski potvrđenih znanja u dugogodišnjem iskustvu predavača

Obuka se sastoji iz sledećih jedinica:

 1. Upoznavanje sa problemima kod javnog nastupa
 2. Jezik komunikacije
 3. PR nastup – zablude I smernice
 4. Stil I predstavljanje sebe
 5. Rad pred kamerom sa praktičnim vežbama
 6. Korišćenje sopstvenih resursa u prezentaciji
 7. Kontakt sa sagovornikom I prilagođavanje
 8. Rešavanje krize
 9. Govor kao sredstvo

–  Podnosilac prijave mora ispuniti sledeće uslove:

 • da ima od 18 do 26 godina
 • da je student

–  Način prijave:
Prijave se dostavljaju isključivo elektronskim putem, na adresu nekifiniljudi@gmail.com ,
najkasnije do 21. marta u 16h.

Potrebno je poslati popunjen prijavni formular, koji se može skinuti na dnu ove strane.

Datum i vreme održavanja obuke:
Obuka počinje 2. aprila, a završava se 26. aprila. Časovi se održavaju tri puta nedeljno, u popodnevnim i večernjim terminima (posle 16h).

– Mesto održavanja obuke:
Info room Kancelarije za mlade
ul. 1300 kaplara br. 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca – Studentski trg br. 5)

– Kriterijum selekcije kandidata:
Svi kandidati koji ispunjavaju gore navedene uslove biće pozvani na testiranje, koje će se održati u Info room-u 26. i 27. marta. Tačna satnica  i raspored kandidata biće dostupni na sajtu www.kancelarijazamlade.rs u petak, 23. marta do 20h.

Test će se sastojati iz pitanja koja obuhvataju opštu kulturu i trajaće 45 minuta.

U slučaju da se kandidat koji je na spisku za testiranje ne pojavi u zakazanom terminu smatraće se da je odustao od pohađanja kursa.

Trideset (30) kandidata koji najbolje urade test biće primljeni na kurs, a obaveštenje o tome će biti na sajtu u petak 30. marta do 20h.  Primljeni kandidati će biti obavešteni i mailom


Biogrаfije predаvаčа

 • Mr Radovan Knežević – profesor  dikcije na FDU
  Redovni je profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, pored pedagoškog rada, govorno je obradio nekoliko stotina predstava u svim pozorištima srpskog govornog područija. Posebno je značajan njegov doprinos u negovanju lepote govora kroz rad sa recitatorima i mnoštvo seminara za nastavnike srpskog jezika širom Srbije.

 • Srđan Karanović – asistent na FDU
  Ostvario mnoštvo uloga u televizijskim serijama (Podijum, Hrabra generacija, Kazneni prostor, Kuća sreće, Jelena, Halo, ko je?, Zaustavi vreme, Komesar Nardone, Restaurator, Miris kiše na Balkanu) i pozorišnim predstavama (Koštana, Prljave ruke, Buba u uhu, Mamu mu ko je prvi počeo, Judita, Fizičari…). Jedan je od osnivača studija glume “Četvrti zid” koji uspešno postoji već 10 godina. Veliku popularnost stekao je i kao voditelj kvizova i televizijskih emisija (Hugo, Ludi kamen, Exploziv, Izađi na crtu). Kao pedagog radi već deset godina i iza sebe ima rad sa tri klase na FDU i deset generacija mladih glumaca studija “Četvrti zid”.

 • Miloš Milovanović – televizijski novinar i prezenter
  Karijeru započeo na televizji BK gde je uređivao i vodio popularnu emisiju „Ukrštene reči“. Na Studiju B od 2004 uređivao i vodio emisije informativnog programa. poslednjih šest godina radi kao novinar i prezenter televizije B92 na kojoj je vodio jutarnji program „Dizanje“ i gde trenutno uređuje i vodi vesti. Dobitnik je nagrade Milivoje – Mića Orlović.

 • Veljko Jovanović – novinar i PR i Marketing menadžer
  Novinar i voditelj radija Studio B od 1995. godine. Radio na više radio stanica, a karijeru na televiziji započinje 2002 na RTSu kao novinar. U produkcijskoj kući Suedost Medienagantur radi od 2003 do 2006 kao izveštač sa Kosova. Novinar, voditelj, prevodilac i producent FOX televizije od 2006 godine. Trenutno je direktor marketinga pozorišta DADOV i šef projekta Beogradizacija Beograda. Sa Milošem Milovanovićem osnovao „NEKI FINI LJUDI“, grupu za razvoj veština komunikacije.