Home [konkursi] Nagradni konkurs za amatersku kratku formu edukativnog filma na temu prevencije zloupotrebe...

Nagradni konkurs za amatersku kratku formu edukativnog filma na temu prevencije zloupotrebe droga: „Supstancu na distancu“

52
0

book2Institut za javno zdravlje Vojvodine raspisuje konkurs za izradu amaterske kratke forme edukativnog filma „Supstancu na distancu“ za sve učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola, srednjih škola i studente fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, snimljen amaterskom kamerom, fotoaparatom ili mobilnim telefonom.
Tema filma je prenošenje poruke protiv zloupotrebe droga, „od mladih ka mladima“.

Konkurs se odvija u okviru aktivnosti projekata „Supstancu na distancu“ koji Institut za javno zdravlje Vojvodine realizuje pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, u saradnji sa Komisijom za borrbu protiv droga Grada Novog Sada i udruženjem garađana Chill Out iz Novog Sada.

Autori treba da budu mladi, uzrasta 13-27 godina. Radovi treba da budu snimljeni amaterskom kamerom, kamerom fotoaparata ili mobilnog telefona, u trajanju do 3 minuta. Radove dostavljati na DVD-nosaču filmskog zapisa do 31. marta 2012. godine, zajedno sa obrascem za prijavu (u prilogu), na adresu: Institut za javno zdravlje Vojvodine, Centar za promociju zdravlja, Futoška 121, 21000 Novi Sad, sa naznakom „Za nagradni konkurs“. Tekst konkursa nalazi se i na internet adresi Instituta.

Odabir i kategorizaciju nagrada obaviće stručni žiri, u sastavu predstavnika Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Komisije za borbu protiv droga Grada Novog Sada i udruženja građana Chill Out.

Konkursne nagrade se dodeljuju u tri uzrasne kategorije (učenici VII i VIII razreda osnovne škole, učenici srednje škole i studenti) a dodela nagrada biće upriličena krajem marta 2012. godine.

Nagrade su amaterske kamere i fotoaparati. Nagrađeni filmovi biće snimljeni na zajedničkom DVD-nosaču filmskog zapisa na kojem će se nalaziti i stručno-recenzirani edukativni film „Supstancu na distancu“, namenjen mladima uzrasta od 13 do 18 godina.