Home [njuz] KPMG FIRME ČLANICE ZAPOŠLJAVAJU 75.000 DIPLOMACA ŠIROM SVETA U NAREDNE TRI GODINE

KPMG FIRME ČLANICE ZAPOŠLJAVAJU 75.000 DIPLOMACA ŠIROM SVETA U NAREDNE TRI GODINE

74
0

muzika3Globalna mreža kompanija će u budućnosti zaposliti oko 250.000 ljudi

U naredne tri godine KPMG firme članice zaposliće oko 75.000 diplomaca širom sveta, što predstavlja rast od 25 odsto u oblasti zapošljavanja studenata. Globalna mreža firmi članica prepoznala je potrebu za zapošljavanjem skoro 250.000 novih ljudi u periodu od pet godina, dok zapošljavanje diplomaca predstavlja ključnu ulogu u ispunjavanju dugoročne globalne strategije proširenja firme.

Novi članovi KPMG tima biće integrisani u sve oblasti rada KPMG-a: revizija, poresko savetovanje, finansijsko savetovanje, kao i u interne službe firme.

„Našoj kompaniji su potrebni najtalentovaniji pojedinci koji će podržati rast poslovanja u sadašnjosti i budućnosti. Da bi privukli najbolje, diplomcima nudimo priliku da rade sa profesionalcima u 150 zemalja, rešavajući kompleksne probleme klijenata i dajući svoj doprinos nekim od najprestižnijih organizacija u svetu“, izjavio je Alim Dandži (Alim Dhanji), šef globalnog odseka za zapošljavanje, KPMG International.

Da podsetimo, KPMG d.o.o. Beograd je u junu 2011. godine zaposlio 25 svršenih studenata Ekonomskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Beogradskog Univerziteta, kao i troje diplomaca Ekonomskog fakuteta u Podgorici, koji rade u kancelariji u Crnoj Gori.

Trenutno je u Srbiji na praksi pet studenata završnih godina Ekonomskog fakulteta i trend obavljanja tromese

ne prakse će biti nastavljen i u narednoj godini.

Potvrda da posvećenost KPMG-a razvoju mladih talenata nailazi na pozitivnu reakciju studenata širom sveta leži u činjenici da je KPMG rangiran na drugom mestu na indeksu „Univerzum 2010.“ kao „najpoželjniji poslodavac u svetu“. Ovim rangiranjem KPMG se nalazi ispred svih pripadnika „velike četvorke“.

O KPMG-u

KPMG je globalna mreža profesionalnih firmi koje pružaju usluge u oblasti revizije, poreskog savetovanja i finansijskog savetovanja. Mi poslujemo u 150 zemalja i imamo 138.000 zaposlenih u firmama članicama širom sveta. Nezavisne firme članice KPMG mreže su povezane sa KPMG International Cooperative (“KPMG International”), švajcarskim subjektom. Sve KPMG firme su pravno razdeljena i odvojena lica i sebe zastupaju kao takva.