Home [ volontiranje ] TRAZE SE volonteri za Muzej africke umetnosti

TRAZE SE volonteri za Muzej africke umetnosti

115
0

olovkaMuzej africke umetnosti dobio je na pozajmicu jednu kolekciju crno/belih fotografija, domaceg autora, snimljenih u Etiopiji. Fotografije su stare pola veka, i u pitanju je vredan materijal koji prikazuje antropoloske portrete, ljude i stanista, zanr scene – gradske i seoske trznice, ljude u poslu, etiopske spomenike kulture itd. Neophodno je da ovaj materijal prebacimo u digitalnu formu da bismo mogli da ga sacuvamo, s obzirom na to da smo dobili prava koriscenja. Planirano je da se fotografije skeniraju. Imajuci u vidu kratak rok za vracanje fotografija vlasnicima:

Muzej africke umetnosti trazi dva volontera koji bi obavili posao skeniranja fotografija.

Mesto: Muzej africke umetnosti
Vreme: jul ili avgust

Trajanje: 7-10 dana / 3 sata dnevno ili po dogovoru.

Kvalifikacije: neophodno je prethodno iskustvo u radu sa skenerima i kompjuterima (Photoshop). Prednost imaju oni sa iskustvom na medjunarodnim volonterskim kampovima, studenti (ili diplomci) FDU, FPU, i privatnih umetnickih fakulteta (Megatrend, ALU i sl.). U obzir dolaze i studenti Filozofskog i tehnickih fakulteta. Podrazumeva se da vas interesuje africka kultura. Izbor cemo napraviti u odnosu na vasa motivaciona pisma koja cete nam poslati na vss@mis.org.rs do 15. jula. Molim vas, prijavite se na minimum 7 vezanih radnih dana i na minimum 3 sata dnevno. Upisite u motivacionom pismu koji su to dani i sati.

Volonteri ce imati prilike da se upoznaju sa foto materijalom, kao i sa etiopskom kulturom i nasledjem. Etiopija je i tema predstojece studijske izlozbe koju kustosi i saradnici Muzeja pripremaju za kraj godine, o cemu ce takodje moci vise da saznaju.

  • Volonteri ce na kraju obavljenog posla dobiti po jedan primerak velike monografije Muzeja, u kojoj je predstavljena celokupna muzejska zbirka. Monografija je bogato opremljena fotografijama muzejskih predmeta, velikog je formata, trojezicna (srpski, francuski, engleski), 590 str.

Mladi istrazivaci Srbije