Home [treninzi] Otvoren konkurs za petu generaciju Skole nove politike

Otvoren konkurs za petu generaciju Skole nove politike

60
0

brigadaInicijativa mladih za ljudska prava objavljuje konkurs za upis pete generacije studenata/kinja Škole nove politike, koja će početi krajem septembra 2011. godine.
Škola je namenjena studentima/kinjama društvenih nauka, mladim pravnicima/ama, novinarima/kama, omladinama političkih partija, kao i aktivistima/kinjama organizacija civilnog društva. Naši predavači/ce su istaknuti profesori/ke iz Srbije i regiona, aktivisti/kinje za ljudska prava, ambasadori/ke sa radnim iskustvom na Balkanu, kao i eksperti/kinje iz oblasti tranzicione pravde i evrointegracija.

Polaznici/e Škole su obavezni da prisustvuju svim predavanjima i seminarima.

Osmomesečna škola je podeljena na tri modula (tematske celine):
1)    Ljudska prava
2)    Tranziciona pravda
3)    Evrointegracije

Škola se održava u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. U svakom od ovih gradova po 20 izabranih kandidata/kinja slušaće jednom nedeljno tročasovna predavanja. Nakon odslušanih predavanja u okviru svakog modula biće organizovani seminari.

Studenti/kinje Škole nove politike imaju obavezu da napišu akademski rad nakon svakog modula, kao i policy paper na jednu izabranu temu iz programa Škole. Radovi se pišu u saradnji sa mentorima/kama. Nabolji radovi će biti publikovani u zbirci radova alumista/kinja Škole nove politike.

Kandidati/kinje iz Vojvodine predavanja pohađaju u Novom Sadu, kandidati/kinje sa juga Srbije u Nišu, a kandidati/kinje iz Beograda i okoline u Beogradu. Inicijativa nadoknađuje putne troškove studentima/kinjama koji ne žive u gradu u kojem pohađaju predavanja.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:
1) Motivaciono pismo koje bi trebalo da sadrži informacije o Vama, o tome čime se bavite i koja su Vaša dosadašnja iskustva. Takođe bi trebalo da Komisiji za selekciju kandidata/kinja pokaže koji su Vaši ciljevi i motivi za prijavljivanje na NPS i koja su Vaša očekivanja kao studenta/kinje NPS-a.
2) Dve preporuke osoba sa kojima ste sarađivali, bilo iz političke partije/organizacije ili Vaših profesora/k(autentično potpisane preporuke sa brojem telefona i e-mail adresama osoba koje Vas preporučuju)
3) Popunjen upitnik koji možete preuzeti ovde.

Konkursnu dokumentaciju dostaviti lično ili putem pošte na sledeću adresu:
(NPS aplikacija)
Inicijativa mladih za ljudska prava
Kondina 26-II
11000 Beograd, Srbija
Ili putem interneta na sledeći e-mail: nps@yihr.org (preporuke sa potpisom je potrebno skenirati)
Ako imate dodatna pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate e-mail-om nps@yihr.org.
Rok za prijavu je 15. jul 2011.